konsten att cyckla omkull!

image152


Idag har jag tagit fram cykeln igen..uhm...Som sagt, jag hade inte cycklat i flera år när jag fick min cykel förra höst och försökte lära mig konsten att cyckla med fotbroms. I höst hamnade jag i busken idag gick jag emot stolparna på en bro! Jag gjorde inte illa mig, och det gick lättare att cykla idag än vad det var i höst. Jag har väldigt dålig balans redan när jag är till fots så det är lite svårt för mig att cykla rakt men det kändes något lättare. Jag måste dock pumpa mina däck efter det var inte mycket luft kvar i dem! Jag undrar om jag kommer att lära mig cykla ordentligt på denna cykel eller om jag till slut blir tvungen att köpa en cykel som bara har handbroms. Jag skall dock hålla ut hela sommaren och se hur det går!

Margot at the wedding

Igår var jag på bio, det var ju ett tag nu så det var skönt att komma igång igen. Jag valde filmen, hade sett på recensioner att filmer var okej och det var bland topp tio filmer, många ville se den så jag valde denna film. Vi var väldigt få i bio salongen och filmen var inte alls det jag förväntat mig. Den var riktigt bizarre, vilken konstig film! Alla karakterärna verkade vara psykostiska. Det var en film som inte ger några positiva intryck och känslan man får efteråt är någon sort av apati, man undrar vad det är man har sett. Filmen var kanske för djup för mig, hur som helst...lägg pengarna på något annat är mitt råd! Betyg: 1

World wide knit in public day!

image151 Den 14 juni är det en dag ägnad åt stickning världen över där man har möjligheten att sticka, eller jobba med sin handarbete på offentliga ställe. Jag har sökt om någon organiserar en KIP i lilla staden men det verkar inte så. Jag har tänkt mig ge ett försök eftersom det låter himla roligt! Det skulle bli som ett stort stickkafé för alla, i någon park ( med förhoppningen att det blir fint väder! ). Kolla in sidan ( klicka på bilden! ) och titta om ni hittar något sådant nära er!

latmasken har börjat röra sig!

Äntligen har jag börjat träna lite igen, jag simmade ikväll. Jag tog det lite lugnt eftersom det var första gången på länge och det var bra att jag väntat på att må bättre eftersom det var inte så lätt! Nu mår jag lite sämre men jag tror att jag kommer att må mycket bättre i dagarna som kommer. Jag brukade träna för att må bra tidigare så jag vet hur min kropp fungerar. Idag har jag fått lite garn, två rosa nystor i bomull...uhm...jag har lite får mycket på gång just nu men det är alltid kul att få sådana överraskningar. Det verkar som jag inte behöver köpa varken garn, kläder eller böcker. Jag fick en bok förra veckan. Jag tackar och tar emot men undrar, hur blir det med bantningen om jag fortsätter att ta emot? Så länge det är saker jag tycker om så går det bra, jag får akta mig för att inte samla på mig dock!

image150

Kan ni gissa vems tass det är så sticker ut i bilden upp till vänster? Det är någon som vill alltid vara med på bild!

glass med eller utan tillsatser?

Jag har varit duktigt och inte ätit en massa söta saker under de sista 20 dagarna ( jag tror att det är därför jag får plats i jeansen nu! ) men idag blev jag sugen på något sött. Så det blev denna rabarberpaj med vaniljglass!

image149

Det var gott! Smulpajen är gjort mest med havregryn än vetemjöl efter jag tål inte den vanliga smulpaj degen och jag måste säga att receptet med havregryn fungerar utmärkt! Jag hade använt den tidigare för en blåbärspaj och det har nu blivit mitt standard recept. Jag blev tvungen dock att köpa vaniljglass ( även om vaniljarom görs av kodynga enligt boken Den hemlige kocken ). Jag letade desperat i affären efter en vettig glass med det fanns inga, alla har en massa tillsatser så jag köpte den som hade minst skräp. I framtiden tänker jag dock göra min egen ekologiska glass ( vi får se hur det går men min pappa är glassmannen! Vi hade en glassbar i Italien när jag var liten och jag är uppväxt med glass...lite tips av honom bör jag få! ). Allt man behöver egentligen för att göra glass är ägg, vispgrädde lite socker och någon smak ( aromer, stärkelser, emulsioner...det behövs inga! ). Jag har fått ett recept från pappa och jag vill gärna sätta igång och testa det snart!

Loppis!

På loppis kan man alltid få fantastiska fynd, titta vad jag hittade i lördags för endast 20 kr!

image148

Jag fick hela 7 par stickor! För det mesta nummer som jag inte hade så jag är helt nöjd!

Kort rapport om veckan som varit! Jag har börjat jobba igen och jag har riktigt mycket just nu men utan klockan känns det mycket bättre! Jag blir inte lika stressad så det var en bra utmaning för mig! Jag har inte lyckats köpa en stor låda för odling än... jag hoppas kunna köpa en sådant nu i helgen om det går. Jag har läst klart lilla boken 100 sätt att rädda världen...Mycket kände man igen redan men lite tips fick jag. Jag tycker dock att boken klimatsmart är bättre. Det kanske beror på strukturen helt enkelt, man kände ändå att man fick mer konkreta tips men det kan bero på att jag läste den först och har redan gjort en hel del. Det är klart en bok att titta igenom och fort går det att göra det! Från bantning fronten har det inte hänt så jätte mycket, jag har lyckats bli av med databordet och tråsiga saker. Det har hänt mer batning på riktigt, jag har gått ner två hela kg när jag var sjuk. Jag är rätt så smal från början så det behövdes inte men nu är jag glad för att jag kommer in i mina gamla jeans igen! Få se om det varar! Så klart är lite stickning på gång också, jag testar nu en teknik som heter dubbelstickning och wow, jag behöver inte sy något ( jag är riktigt usel på att sy så det är helt underbart! ). Med dubbelstickning kan man sticka, väskor, kuddfodral, mobilväskor mm. Jag har hittat på något annat, ni får nu se det när det är klart! I lördags blev det fint väder men inte tillräckligt fint så det jag skulle göra blev inte av, någon mer som vill testa och gissa?

Äntligen internet!

Jag fick hjälp i en timme men äntligen är jag tillbaka på nätet! Jag kommer tillbaka lite senare på kvällen med någon inlägg...Jippy, skönt att vara tillbaka och kunna blogga igen!

problem med internet

Jag har svårt att uppdatera bloggen. Min internet leverantör har haft problem i hela landet sedan måndags så jag återkommer med något inlägg när det är möjligt! Jag vill gärna göra sådant hemifrån...

Slow- Lev livet långsamt!

image147

Jag har läst klart denna bok om Slow rörelsen av Carl Honoré, vilka insikt man får. En bok som inspirerar att ta det lite lugnare och hitta sitt eget tempo och sluta jäkta från den ena aktivitet till den andra. Rörelsen filosofin tilltalar mig väldigt mycket, jag är så trött på att vara en tidsslav. Jag vill gärna sakta ner och det känns redan mycket bättre sedan jag slutat använda arbandsklockan. Jag har tittat på klockan mycket mindre och varit mer avspänd. Klart är man tvungen att titta på den lite då och då för att komma i tid på vissa möte, som läkarbesök och nu snart frisören men jag känner mig inte alls lika jäktad. Boken tar upp diverse aspekter inom Slow rörelsen som mat, arbete, fritid, barn och sex! Man får inte några speciella konkreta tips, man måste hitta sin balans själv men det är en bra början för att fundera över hur vi lever våra liv och om vi verkligen lever dem! Det finns olika webbsidor om rörelsen, ni kan kika lite
här på svenska eller på engelska och läsa författarens blogg!

sista dag hemma

Jag tänkte vara hemma idag med, förkylningen är bättre och det känns som att det blir bra att jobba från i morgon. Idag har jag planer för att fortsätta skrubba. Igår kväll rensade jag badkaret och handfatatet, jag lyckades äntligen stryka något och gjorde ett par doft påsar mot kattlukt. Idag skall jag gå och klippa mig och försöka hitta ett par gardiner som passar till vardagsrummet. Jag kanske också köper en blomma att hänga på fönstret och jag hade tänkt mig köpa en dörrmatta att ha under kattlådan. Såg att det var ett tips för att kattsanden skulle vara kvar i närheten och inte gå runt i hela badrummet. Det skall så klart sticka ut något så den måste vara större än kattlådan!

Det blev tyvärr ingen batning förra veckan!

Rent hus

Inspirerad av programmet har jag börjat storstäda idag. Små saker men det bli mycket bättre och mindre kaos i hushållet! Jag har flyttad en matta till köket och tagit bort alla recept och papper så fick jag lite friare ytor. Jag behöver ett stort skål för färska kryddor men det får bli så smånigom när jag införskaffat några kryddor! Jag har också använt dammvippan i vardagsrummet och sovrummet. Putsat fönstren i vardagsrummet, tvättat mm. Det finns fortfarande mycket kvar att göra medn jag känner mig lika vild som en tiger! Äntligen hinner jag med och städa, antingen har jag inte haft tid eller varit för slapp för att städa ordentligt men under de senaste veckorna har det känns riktigt bra. Faktum att man blev av med en hel del saker gjorde det nog så att man börjat göra om hit och dit. Stor städning behövdes. I morgon skall jag bege mig för att köpa nya gardiner till vardagsrummet, jag vet dock inte riktigt hur de skall se ut men jag antar att de borde ha lite orange i sig!

deppig

Idag är jg lika trist som vädret, kärlek är inte lätt! Jag vet inte om jag skall spendera dagen i sängen och deppa eller pyssla med lägenheten så att jag slipper tänka på mina bekymmer! Det blir en tuff dag här, hoppas ni har det bättre!

dagens handarbete

image146

Något att ge bort denna gång. Jag har en kompis som fyller år nästa veckan och jag tänkte ut vad man kunde ge bort. Jag stickade en badvante där man kan hålla sin tvål osv. Jag tror att det är en bra present som man kan använda länge och strunta i att köpa plastvarianten! Jag funderar på att sticka något sådant till mig, kanske en badpuff. tanken var att jag skulle använda aloogarn från Nepal men garnaffären hade inte det. jag blev ombedd att återkomma dagen efter då skulle de ta in något garn som skulle passa utmärkt till denna arbete. Jag gjorde det och fick denna garn...vet dock inte vad den heter eller vad det är så fråga inte mig...inte just nu i alla fall! Jag fick en nysta som inte hade någon lapp heller! Jag skall nog fråga nästa gång jag beger mig dit!

Bondens egen marknad

Även om vädret inte var frestande bestämde jag mig för att åka till huvudstaden till marknaden jag väntat på i två veckor. Tanken var att jag skulle köpa lite ekologiska kryddor som jag kunde odla på balkongen. Jag vet inte om det berodde på den dåliga väder eller att det var första marknaden för säsongen men det fanns inte mycket att välja bland. Utställarna var så få! Jag lyckades hitta något även om det inte var precis det jag tänkt mig! Jag köpte bladpersilja och en planta med grön squash och en med orange paprika! Jag hittade även kravmärkt rabarber ( det blir en god smulpaj i morgon! )...
image145

Chili var väldigt intresserad och ville vara med på kortet! Jag skall se om jag kan utöka sortimentet på något sätt, jag skall ragga lite på kollegor mm. Jag hittade även på nätet att man kan köpa
ekologiska frö
vi får se hur jag gör, än så länge måste jag pyssla med det jag köpte. Jag måste köpa någon sorts av odlingslåda att ha på balkongen...var köper man sånt?

dagens handarbete

image144

Jag har gjort en enkelt hårband med påtdockan. Jag gjorde den lång så att jag kan vika den dubbelt. Den fungerar utmärkt och den är rätt så snygg. Jag tycker att den passar bra där den hänger på bilden så jag tror att den har redan hittat sin plats i badrummet.

promenad i lilla staden

image136

Jag är på bättringsvägen men jag är väldigt snorig och nyser en hel del. Hostan börjar ge sig dock. Jag bestämde mig för att sluta vara en latmask och tog min första promenad för säsongen. Det fanns ingen folk som gick runt bara några hundägare och det är lugnet som jag tycker om mest av denna lilla stad.
Nu som jag har laddat om batterierna till kameran tog jag ett par bilder av badrummet...det ser inte så jättebra, jag är en usel fotograf och inredare men lite bättre än tidigare blev det.

image137
image138
image139

Just sista hyllan skulle jag vilja få bort allt på och bara ha levande ljus men jag har ingen plats att ställa dem så det får bli så ett tag. Den röda djävul, jo-jo och lilla leende mönstret är sminkpaletter....så det tar ett tag innan de försvinner. Det finns en massa färger i dem.Lilla djävulen är sönder, jag fick den för några år sedan från ett paket från pappa och den hade gått sönder redan när jag fick den. Yo-Yo har jag själv köpt men resten har jag fått, även parfum. Jag tycker det är så kul att få det att jag har svårt att släppa taget. Jag skall nu lära mig att genast ge bort sådant som jag inte behöver och inte börja använda det, sedan kan man ju inte ge bort det. I år fick jag dessa i julklapp från pappa:


Ögonskugga och glitter till kropp och ansikte. Färgerna passar så bra på vintern att jag inte kunde låta bli men nu undrar jag varför jag använde dem...det är bara en liten liten del av alla smink produkterna jag har, inte så konstigt att jag inte får plats i skåpen!

långt ifrån färdig...

Jag pysslade lite med badrummet idag, jag lyckades lite med att få bort en massa skräp osv. men det är långt ifrån färdigt. Så länge är det acceptabelt. Jag har även köpt en liten blomma och dekorerat med svarta stenar men det finns fortfarande för mycker saker i skåpen. Jag har rensat bland gamla mediciner och tagit dem till apoteket men jag har smink så det räcker för hela livet! För det mesta är det smink som jag fått...när jag tänker efter, mycket av det som jag har som är överflödigt är sådant som jag har fått...uhm...pappa har varit för generös! Och jag börjar se ett mönster, för mycket grejer hos honom och för mycket grejer hos mig! Vem kan dock säga nej till ett snyggt present?Jag kommer aldrig att kunna bli av med allt, det kommer att ta evigheter!

Trevlig nyhet: jag blev uppringd av min ICA butik igår. Ni vet, jag lämnar ofta lappar om vad jag saknar osv. så de berättade för mig att de skall ta in de miljövänliga soppåsarna jag berättat om för er! Tyvärr hittar de inte någon ekologiskt kattmat, det som jag tipsade dem om kan de inte köpa men det känns bra att de tar in soppåsarna. Lite i taget!

för mycket grejer...

Jag har börjat ta tag i badrummet men jag måste ta det i omgångar. Hur kan jag ha så pass mycket grejer? Jag behöver båda två skåpen som finns där, minst! Jag kan väl inte behöva allt det där! Jag skall gå igenom det hela noggrannt och rensa ordentligt, jag kan inte förstå att det är grejer precis överallt! varför har jag 6 någellackar när det räcker med en? Jag har tre hårprodukter som jag inte använder, varför är de kvar där? Jag vill inte slänga saker men då får jag se till att bli av med dem på något sätt! Jag skulle nästan behöva bli av med just allt!

inredning...projekt: badrummet

Jag har precis stigit upp och känner redan att det är bättre idag, hostan har börjat avta. Man skall vara lite försiktig än men idag kan jag göra något annat än sticka, kanske handla mat eftersom jag har nästan ingenting hemma! Och så funderar jag på att börja göra i ordning badrummet med lite tips från boken Hitta hem, det var inte så svårt. Jag vet dock inte om jag vågar ta en bild före rensningen! Det handlar mest om att rensa bort en massa smink och grejer som ligger på fel plats. Ta bort saker fån öppna ytor och lägga dem prydligt i skåpen som finns. fluffa till det med lite handukar och dekorera med levande ljus och kanske stenar. Enligt boken skulle man börja med något litet, sovrummet var idealiskt enligt honom men jag vågar inte ta tag i garderoben...då tar det evigheter. Badrummet fungerar bättre för mig just nu! Jag började pyssla med badrummet redan förra veckan. Tvättkorgen var stor och klumpig och varje gång man duschade kom det ut vatten och eftersom kattlådan var så nära blev det fastklibbad sand på golvet...usch vad äckligt. Jag tog bort tvättkorgen och flyttade den till sovrummet och på dennes plats flyttade jag kattlådan. Det blev mycket bättre, mindre saker i badrummet är bättre sedan tvättmaskinen flyttade in har det blivit lite kaotiskt! Vi skall se om jag lyckas åstadkomma någon förbättring!

Hårband

image132

Rudolfo har inte riktigt förstått att dagens pyssel var till mig för en gångs skull. Nu som våren är här behövde jag ett nytt hårband så jag bestämde mig för att sticka en sådant. Modellen kommer från boken Sticka av Nina Sagulin. jag lånade boken i måndags och denna är den enda som jag blev inspirerad av att göra i boken.


till höger ser ni mitt eget hårband, jag valde att göra den i ett annat färg. Det var lite tufft att göra med dessa små flätor men jag är nöjd över resultatet. Jag funderar dock att göra även ett enklare variant med påtdockan, något att använda på morgonen när jag tvättar ansiktet, mitt nuvarande hårband börjar bli lite sliten och med tiden har den blivit för stor!

en blomma till min prins

Jag har inte direkt varit syssellös på förmiddagen. Jag är för sjuk för att läsa en bok men små projekt kunde jag genomföra.

image131

Jag är äntligen klar med nyckelknippan till min kollega. Jag jobbade på den lite när jag var i Prag och min älskling frågade om jag inte kunde sticka något till hans resväskan. Den är nämligen svart, som alla de andra så den behövde en markör som visade att det är hans väska som kommer nu. Då har jag stickat en fin blomma till honom, hoppas han tycker om den. Den gröna snöret har jag fått i ordning med påtdockan och blomman...det är min frsta stickade blomma och jag har följt
Strumpstickans beskrivning, hon har sådana bra idéer! Jag hade tänkt länge att sticka en blomma, man kan dekorera sin väska med dem, ge bort dem till pollenallergiker som också tycker om blommor eller dekorera hemma helt enkelt! Man kan också använda det till stickgraffiti som på senare tid blommat upp hit och dit!

SJUK

Idag är jag alldeles för förkyld så jag har bestämt mig för att stanna hemma från jobbet tills jag är frisk. Det är inte så farligt än men jag är lite snorig och hostar och vill inte smitta mina kollegor. Jag tror också att det blir bättre för mig att stanna hemma och krya på mig. På jobbet håller det på och bygger om våningen under mig så det låter hemskt hela tiden! Det har gjort att jag varit extra trött och fått ofta huvudverk av allt buller så det blir bara skönt att slippa röran i ett par dagar! Nu skall jag gå i sängen igen och kanske läsa lite i min Camino, nästa tidningen kommer ju snart och jag har inte läst klart denna nummer än. Som sagt, jag försöker spara artiklarna så att de räcker långt!

väskor

Idag har jag lånat en bok till från bibblan, Cilla Ramnek Väskor - 50 modeller att göra själv. Jag kan inte sy men ville kika lite i den och se om det fanns någon stickad väska. Jag var inte så förtjust i tygerna som används till väskorna men modellerna är helt okej. Min favorit blir nog denna väska som tyvärr inte är stickad! Än så länge har jag tillräckliga väskor men den som jag använder ofta, en rätt stor väska håller på att gå sönder. Inte så konstigt med tanken att jag har använt den dagligen i över två år! Den är verkligen sliten och jag tror inte att jag har någon liknande längre. Jag får titta lite i förrådet annars är det att gå på loppis, second hand eller tradera som gäller. har ni tips på ett riktigt bra ställe där jag kan köpa en begagnad väska så är ni välkomna att lämna tips till mig!

image129

Något i den här stilen skulle vara underbart men jag önskar att det fanns något liknande på nära håll istället för att köpa från Canada


Jag önskar jag kunde sy när jag ser hennes underbara idéer. Hennes internet affär finns på etsy.com, jag skulle inte säga nej till hennes ipod hållare!

inredning?

Det har inte hänt så mycket på den fronten, jag är lika vilsen som jag var i början men nu har mitt intresse väckts igen! Batningen fortsätter, denna veckan gav jag bort till Röda Korset 11 par skor. jag har dock fortfarande för mycket saker så jag kämpar vidare med bantningen. Jag tror inte att jag kan fixa i ordning lyan förrän jag bantat färdigt och det kommer att ta ett tag! Hur som helst har jag spenderat dagen med att plantera lite frö på balkongen, lite blommor är alltid kul att ha. Jag har försökt i veckan att ragga lite kryddor från en arbetskollega och mamma men det har inte hänt något. Jag får nog vänta till Bondens egen marknad om en vecka! Jag såg på deras sida att de också säljer ekologiskt garn så jag kommer att kika även efter det.
Förutom banlkong pyssel och besök från mamma har jag ägnat dagen även åt läsning att boken Hitta hem av Jimmy Schönning
image128

Läsningen går fort och jag känner mig inspirerad. Det är inte så mycket text med många bilder plus att det verkar som författaren älskar miljö- natur detaljer vilket jag gillar! Det är mycket naturmaterial och nästan ingen plast vilket bara är ett plus! Annorlunda i denna bok är att rummen inte är så himla stora och det finns många tips på hur man kan dekorera dem utan att spendera för mycket pengar. Ofta i inredningböcker är det orealistiska rum och budget som gäller men inte här! Det är en inredningbok som passar mig alldeles utmärkt. Vi får se om det händer något i min stora kaos.

ännu mer pulsvärmare från mamma

Idag fick jag besök från mamma. För några veckor sedan fick hon en beställning på sex pulsvärmare från mina kollegor och nu är de äntligen klara. Snygga som vanlig, 800 pärlor på vissa pulsvärmare!Jag känner mig lite avundsjuk, jag måste lära mig och göra några åt mig, jag är kär i nummer 3, 5 och 6. Jag får börja med sånt nästa höst. Det ser inte ut som jag jobbat ordentligt med mina stickor men jag har inte varit syssellös. Jag stickade klart en likadan löskrage till en kompis, kommer ni ihåg den? Så här såg den ut:


Jag är nästan klar med min nyckelband gjort med påtdockan och samma gäller katternas hängmatta. Eftersom jag måste fixa om hela kattställning och köpa lite rep så har jag inte gjort i ordning det hela men det är på gång. Jag har dock inte arbetat så mycket med mormors sjal....men har börjat sticka en matta och funderar på en liten solhatt. Mer stickning och virkning är på gång men jag erkänner att jag lagt mina jobb lite åt sidan för min läsning!

sommarvärmen är redan här!

Igår när jag skulle till jobbet blev jag förvånad över hur varmt det var så tidigt på morgonen. Dessa två dagar har varit fantastiskt fina. Jag hoppas att vädret håller och att vi får fint väder denna sommar, Jag behöver  speciellt fint väder till kvällen lördag den 24 maj annars kommer jag att bli riktigt arg. Jag tänker försöka hålla en hemlis för er som jag kommer att avslöja den 25. Ni får hålla tummarna för mig och hoppas på fint underbart väder den lördag! I morgon är det vårmarknad här i lilla staden, jag skall se om jag kan hålla min utmaning och inte köpa något eftersom det är ju söndag! Jag behöver inget men lite frö eller plantor för att odla skulle inte vara så dumt. Jag tror dock inte att det är den typ av marknad. Jag skall nog dit och kika och hålla mig från att köpa något. Jag älskar marknader!

image120

Här är armbandet i trä jag köpte på marknaden i Prag och Sam.

chaos eller latmasken?

Denna termin har jag varit riktigt dålig med att träna. Jag brukar vara väldigt aktiv, förra terminen tränade jag fyra gånger i veckan. Det var Kundalini yoga ( jag testade det för första gången och det var inte riktigt för mig, Hatha yoga är bättre för mig! ), simning, Tai Chi och badminton men i december blev jag sjuk och har inte tränat sedan dess. Jag är fortfarande inte fullt frisk tyvärr, har lite nedsatt känsel i händerna men jag mår betydligt bättre. Jag känner mig redo för att börja träna igen, lite långsamt dock. Tyvärr finns det inget Tai Chi på jobbet längre och det är så avkopplande som träningsform. Jag funderade lite på att börja simma igen eller börja ta fina promenader ( vädret lockar ut nu! ) eller så kan jag göra lite yoga hemma. Jag kan en del övningar eftersom jag sysslat med Yoga i över tre år nu och Tai Chi gjorde jag i över två år så om jag ville skulle jag kunna gå ut i parken och öva lite Tai Chi själv. Förra året vågade jag prova magdans men det blev inte så lyckat som jag trodde, instruktören krävde att vi skulle ha klackar! Klackar, på magdans...jag kunde inte ens gå efter första träningstillfälle! Jag tror att jag skall börja lite försiktigt och hitta något spännande till nästa termin, jag funderar nämligen på att testa Pilates, har någon av er provat det?

Paket från pappa

Idag har jag fått paket från pappa och i utmaning hade han fått leta efter ekologiskt espressokaffe till mig, till mina capuccino! Jag frågade efter ett paket och fick så klart två. En är en vanlig och den andra är rättvisemärkt, jag tror att det var det närmaste han hittade men jag anar att det kommer flera paket kaffe så smånigom och jag som dricker så lite av den! Det blir spännande att testa den rättvisemärkta, det är ett märke som jag inte känner till.
image117

Annat som fanns i var lite garn...
image118

Den översta nysta känns väldigt mjuk men det är bara en nysta jag fått, det är 100% bomull. Jag kanske gör några pulsvärmare till sommaren? Eller en liten mössa? vet inte. Som sagt det är garn som min farmor köpte för länge sedan och kan eller känner för att arbeta med sånt längre så jag har fått det eftersom jag är den enda i familjen som kan sticka av den nya generationen. Sedan har jag fått kläder, begagnade kläder från mina kusiner ( jag älskar det! De brukar ha rätt snygga saker! ). Jag fick 4 tröjor och ett nattlinne. jag fick också en tjol, ett par byxor och en tröja som inte passar, jag skall fråga en kompis om hon vill ha dem annars skänker jag bort det till Röda Korset. Jag måste säga att jag inte känner längre som att jag behöver köpa kläder. Jag har fått ett par läckra jeans för två veckor sedan som passar utmärkt och i februari fick jag en riktigt snygg klänning. Jag köper inga kläder sedan december förra året. Jag köper dock underkläder och ekologiska sådana, här är mitt senaste inköp från
Swedenorganics. Snygga och riktigt sköna är dem!
image119

Rebellen

jag måste säga att det är ett par månader som jag varit mycket sparsamt med tv tittandet...det kanske är därför det inte blivit mycket stickning på sistone! Jag beslutade mig att titta på TV bara när det finns något jag verkligen vill se och det har fungerat rätt bra. Jag får mer tid för annat och jag sparar energi på detta sätt. Det är rätt så klimatsmart att inte titta på TV. Idag kom jag ifrån mig och kl. 19.00 satt jag på TV...det kanske var meningen men jag trillade på SVT1 och såg Rebellen just när det intervjuade en tjej som flyttat ut till skogen och inte köpt några kläder sedan 1999, hon hittade ofta kläder osv. Sedan var det ungdomar som stoppade folk på gatan som hade en plastkasse, de fick följa med dem och sy en egen tygkasse, det var smart! programmet går i repris den 11/5. Ibland undrar man verkligen, att jag satt på TV just då utan att ha en susning att de skulle visa ett sådant bra program! Jag erkänner att jag tittar mindre på TV sedan jag slutade köpa TV guiden i oktober förra året och jag har inte saknat den! Idag känner jag mig för att titta lite mer så jag skall titta lite mer...

Tidsbrist?

Jag ville bara tipsa de som har Kunskapskanalen att ikväll kl. 22.00 visas ett program som tar upp just de frågeställningarna om tid jag diskuterar nu i bloggen. Programmet heter Jakten på tid och det följs av ett program till kl. 22.25 som heter just Tid. Programmet går i repris på samma kanal även i morgon kl. 19.00.

PS
Jag klarade den där tenta i arbetsrätt! JIPPY!

varför får saker inte ta tid?

image116
Första dag utan klocka! Jag är inte helt nöjd med mig själv men det gick rätt så bra för att vara första dagen. Jag vaknade under natten ett par gånger men tittade inte på klockan ( ni vet hur svårt det är, det är ju det första man gör! ) sedan ringde väckarklockan och då tjuvtittade jag lite då och då medans jag åt frukost. På jobbet tog jag bort klockan från datorn eller rättare sagt tog jag analog klocka på datorn istället för digitalt och klockan blir så liten att det är svårt att se tiden så det funkade bra! Jag brukar inte ha min mobil på under dagen, jag kände mig stressad av den under förra året så jag har börjat att ha den avstängt. jag har på den på kvällarna för att titta om jag fått några sms och det är väldigt befriande. Mobilen är en bra uppfinning men jag känner att jag måste gå ifrån den lite och nu känns det bra. Jag brukar använda mest den på fredagar eller om jag skall få tag i någon men mina kompisar kan inte lita på att jag har den på, det är kanske stressigt för dem men de har börjat vänja sig! Då är klockan på mobilen inget problem.
Ja, jag tittade på klockan betydligt mindre idag och det kändes som att jag hade mer tid! Saker och ting fick ta den tid de behövde ta och jag kände mindre press att jag skulle utföra allt snabbt. Det känns faktiskt väldigt bra men jag måste bli bättre och inte titta på klockan så ofta ändå! Jag funderar över att besöka denna
utställning om tid på nationalmuseet, vackra klockor kan jag titta på men jag väntar nog att utmaningen är slut! Tick, tack, tick, tack...

Ny utmaning!

Nu har det varit ett tag och det är dags för en ny utmaning. Jag har nu bestämt mig, eftersom jag inte kommit igång än är det bra med en utmaning så får jag det gjort! Jag skall odla mina egna kryddor, jag har sagt det tidigare men inget från den fronten har hänt så jag skall börja med det. Om ca två veckor tänker jag besöka Bondens egen marknad i Stockholm för att se om jag kan hitta några ekologiska små plantor ( kryddor ) eller frö. Jag skall också läsa denna bok som jag lånade idag på biblioteket:
image115
Boken är skriven i punkt form...punkt 46: UNDVIK PLAST! Jag kikade lite i den och hittade just denna punkt, då kände jag att jag måste låna den! Det finns 100 saker man kan göra, jag skall gå igenom dem och utföra dem jag inte redan gör om det är möjligt. Det var någon punkt som man skulle äta fisk och ....jag äter inte fisk så jag står över denna punkt. Det blir kul att få lite mer inspiration. Jag har också en utmaning till mig själv. Vi har pratat lite om Frivillig Enkelhet och just av en slump så kom min älskling på något riktigt bra för mig! Jag glömde min enda fungerade klockan hos min älskling i helgen, jag fick panik och han frågade mig varför och jag kunde inte riktigt förklara. Sedan jag fick min första klocka, när jag var 9 år gammal har jag varit besatt med tid! Tiden räcker aldrig till och för att få den att räcka har jag planerat varje sekund! Sjukt va? Klockan är det första jag tar av mig efter ytterkläderna när jag kommer hem för då är jag fri...eller? Det finns alltid någon tid att passa, ett program på TV, middag, bio, fika med kompisarna mm. avtalat tid finns det gott om och så fort vi har ett bestämt tid att passa så anpassar vi och planerar hela dagen med det vi måst göra. Så fungerar det i alla fall för mig. Vad skulle det hända om jag vaknade på egen hand när jag var utvilad och åt frukost. Gick till busshållplatsen tog bussen och kom till jobbet, skulle jag komma mycket sent eller tidigt? Jag skulle kunna jobba senare om jag kom senare...och alla möten då? Min egen utmaning är att vara utan klockan i en månad ( jag känner mig redan naken! ). Vi får se hur detta utvecklar sig, jag måste ta små steg eftersom jag är tidsberoende! Jag brukar alltid komma tio minuter för tidigt och har precis lärt mig att det inte är hela världen om jag är lite sen! Livet skulle kanske vara lite enklare utan klocka, vi får se! Håll tummarna för mig nu!

Resa med miljöpräglan...

Nu är jag tillbaka! Lite trött i morse men skönt att kunna vara ledig för att göra alla de små sakerna i hemmet man inte hunnit med, som att tvätta och städa osv.
Hur var resan? Det var trevligt att komma bort ett tag och vädret var ganska bra med lite regn då och då. Jag flög då till Prag vilket inte alls är miljövänligt! Jag har nu kompenserat detta på
www.atmosfair.com där kan man räkna ut hur mycket utsläpp det blir och betala till någon klimat / miljöprojekt. Det blev 17 Euro så det var inte så farligt för den som undrar hur mycket det kosta. Hur som helst är tanken att inte frossa i flygningar eftersom det är inte alls bra för miljön men man måste också förstå att man vill resa när man är ung, frisk och kan så ibland är man tvungen att kompromissa men är man medveten om problemet så agerar man säkert annorlunda och ser till att flyga mindre!
När vi är utomlands har vi alla en tendens att konsumera och shoppa helt vilt! det var rea och jag såg mycket turister som hade minst tre par nya skor var! Oj oj oj! Vad händer egentligen, varför gör vi så? Det kan finnas många olika handledningar. vi har mer pengar med oss för att kunna frossa och shoppa, mer tid för det, det kostar mindre mm. Jag försöker begränsa min konsumtion till bara det jag behöver men inte alltid lyckas! Min stora shopping består av ett armband i trä ( jag glömde den igår hos min älskling och kan inte ta någon bild men den kommer så småningom! ) för 37 sek! Jag tycker mycket om deras hantverk, de har fantstiska leksaker i trä mm. och eftersom armbandet var så snygg kunde jag inte avstå. Jag köpte det på en marknad, marknader är klimatsmartare så det var inte så farligt tror jag.
I staden gick vi runt med sparvagn, fots och vi tog en sightseeing runda med cykeltaxi! Andra bra aktiviteter som jag tycker är helt fantastiska är konserterna! Vi gick på ett konsert i katedralen där pengarna gick till välgörenhet- vilken fantastisk idée. Konserten var utmärkt!
När man åker utomlands vill man gärna ha en "grön" hotell men det är inte alltid det är lätt att hitta sådana och ofta är det dyra! Vi tog någon vanlig litet hotell men det betyder inte att de inte gör något alls. Ofta finns det många ekonomiska fördelar med miljöhänseende så de gör saker utan att veta om att det är miljövänligt! T.ex. så belysning knuten till rörelser, toaletten släcktes automatiskt efter 15 minuter ( det var lite jobbigt ibland! ), handdukarna byttes bara på begäran och även så lakan. Duschen hade en sådan snål munstyck....sedan fanns det andra saker som inte var så bra. De hade inte ekologisk te eller kaffe ( jag var fräck nog att fråga ! ) coh taxi bilen vi beställa fram till flygplatsen var en stor bil. Jag är fortfarande ny på miljöhänseende och glömde att fråga om de hade miljöbilar! Några misstag får man väl göra och man lär sig inför framtiden, men någonstans måste man börja!