ci vuole un fiore...

ITALIANO
ecco alcune delle piante che sono fiorite in giardino. La cosa più bella è che se la cavano da sole, infatti con il piccolo Liam è difficile occuparsene!

SVENSKA

Det finns en barnvisa på italienska där allt görs av en blomma, ja...för att göra ett bord behövs det en blomma! Jag sjunger den ofta till Liam och idag tänkte jag visa lite bilder på vad som finns i vår trädgård. allt har inte blommat än så flera bilder kommer senare.

Det finns en ljuvlig doft av sirener, vi har många träd men det börjar gå över eftersom blommorna har gjort sitt!


Vi har en stor Clematis vid huset och vilka blommor!Sedan har vi en Rhododender men jag vet inte, skall den se ut så? Den gör vackra blommor men själva trädet ser döende ut...


Sedan finns det sådant jag inte vet vad det är...ja, som sagt, jag är inte så bra med blommor så jag är väldigt glad att de sköter sig själva. Det skulle vara omöjligt nu med lille Liam i år!
och vad jag tror är en liten buske med små rosor...


Det finns lite till men vi tar det när de slagit ut! Just nu pågår kampen med mördarsniglarna, tyvärr finns det en hel del här men det äter inte det mesta vi har ( som redan fanns här! ). Men det blir svårt att ha något ätbart för oss!


ny mobilEfter mycket om och om bestämde jag mig för att äntligen köpa en ny mobil. Min var 8 år gammal, fortfarande snygg enligt min uppfattning men batteriet var helt död, det räckte att någon ringde att den sedan lade av och det var svårt att få tag i en ny batteri för ett sådant gammalt modell. Jag hade haft det så i två år så nu med en liten bebis tyckte jag att jag behövde något mer pålitligt så slog jag till. 990 kr för en grön mobil, japp, Naite från Sony Ericsson har alla funktioner man behöver, är smidig och en miljövänlig mobil av återvunnen plast, energisnål laddare mm. Nu har jag haft den i några veckor och är helt nöjd med den. Nu behöver jag bara sticka en fin mobilfodral till den!

ITALIANO
Ho comprato un cellulare nuovo. Il mio l'avevo avuto per 8 anni e ormai non ce la faceva più. Ogni volta che qualcuno mi chiamava dopo non dava segni di vita ed una batteria nuova per un modello così vecchio è stato impossibile trovarlo così per pochi soldi ho comprato un cellullare così detto ecologico. Infatti il modello Naite della Sony Ericsson è fatto di plastica riciclata, ha il ricaricatore a basso consumo di energia e molte altre cose per non parlare del fatto che ha tutte le funzioni di cui ci si aspetta che un cellulare abbia! Mi è sembrato un affare ed un cellulare nuovo mi serviva dato che voglio essere raggiungibile senza intoppi per il mio piccolo in caso non sia con lui, non si sa mai! ora non mi manca che sferruzzare un bel calzettino per il cellulare nuovo!