rapport 3Hur såg det ut i onsdags? Ja, tunnan var ca fylld till hälften. Denna gång vägde jag soporna innan jag slängde dem så vi har något att jämföra med. Det blev 12 säckar som vägde totalt ca 18,7 kg. Jag säger ca eftersom vågen är inte riktigt pålitligt, den har lite svårt att uppfatta något som väger mindre än 1,5 kg. Volymmässigt tyckte jag det såg ännu bättre än förra gången men jag kan tänka mig att det kommer att gå och och ner. Jag tänkte lite på vad det är vi slänger, än så länge har vi inte kommit på vad som kan minskas så jag är tacksam för tips. Det mesta som slängs är matavfall...inte mat men skal potatisskal, apelsinskal, päron kärna, kaffesump...sådant matavfall. På sommaren har vi kompost men man kanske borde tänka på något som man även kan använda under vinterhalvåret. Skulle det inte vara bra om kommunen fixade biogas? Det önskar jag just nu men så är inte fallet än. Jag går fundera lite till i frågan.

ITALIANO

12 sacchi ad un totale di 18,7 kg. Il bidone era mezzo pieno, quindi ancora meno immondizia della volta scorsa man questa volta ho contato i sacchetti e pesato l'immondizia prima di pesarla in modo da avere qualcosa in più da paragonare. Ho pensato un po' a quello che gettiamo, pannolini in abbodanza e bucce, bucce di patate, cocci d'uova, polvere di caffé usato etc. D'estate riusciamo ad occuparci anche di questo tipo d'immondizia ma forse è il caso di fare un pensierino anche per il periodo invernale. Ancora non abbiamo deciso nulla ma ci stiamo pensando.

Januari

Jag är rätt nöjd på hur januari månaden har gått! Jag kan inte räkna hur många gånger jag har klappat katten, mysat med min son och min sambo men jag har varit hemma en hel del och njutit av familjen. Jag har även haft en familjemiddag med min mamma och mina syskon på besök! Jag har stickat lite även om ingen är klart än...det känns i alla fall som man kommit in i rutinerna. Jag har lyckats läsa en bok och jag har tränat:

Yinyoga : 3 gånger
Poweryoga : 1 gång
Nack/axelgympa: 3 gånger
Taichi: 1 gång

Nu har jag en tid för att träna, för att sticka och för att läsa och de tider känns bra. Sedan finns det en massa annat man vill göra och man får ändra lite i sin schema men just nu känns det riktigt bra!

ITALIANO
Gennaio già è finito! Ma io mi sento bravissima! Mi sono veramente data da fare questo mese ed ho trovato il tempo per sferruzzare, leggere un libro, fare sport e naturalmente passare delle belle ore in famiglia. Devo dire che sono molto contenta del risultato, spero di riuscire a continuare così tutto l'anno ma...si parte sempre bene!