bantning

Förra veckan lyckades jag bli av med:

1 CD skiva
2 sällskapsspel
2 par skor

Jag har dock också fått något faktiskt, Jag har fått ett par snygga begagnade jeans som passar mig utmärkt ( så slipper jag köpa några! ) och en blomma, en stormhatt blå och vitt till min balkong. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd, jag blev av med sådant jag inte behövde och fick något jag ville ha istället! Föturom underkläder har jag inte köpt några kläder sedan 1 januari så jag känner mig riktigt nöjd! Jag har fått begagnade kläder från andra så att garderoben ändrar på sig lite ändå utan att jag behöver köpa massvis. Man ger och man får så var inte oroliga för att ge bort för mycket. Man får tillbaka det man behöver och blir av med det som är onödigt! Denna veckan kommer jag dock inte att kunna banta något. Jag är nämligen på väg till Arlanda och skall flyga (ajabaja...) till Prag. Skall dock klimatkompensera resan när jag kommer tillbaka, jag berättar mer om det sen. Det blir lite paus då i bloggen men jag är tillbaka på söndag så: Ha det bra alla och trevlig Valborg!

Dragshow

image114
Taylor Mac : The Young Ladies of Taylor Mac

Ikväll har jag varit och tittat på en dragshow. Jag tycker om att experimentera lite med allt möjligt och det var roligt! Föreställningen var rolig och underhållande, det var inte alls lika många sexuella skämt som jag trodde det skulle vara. Nyansen var subtilt undertonad vilket bara var bra. Jag kan tänka mig att se flera dragshow, och nu skulle jag gärna vilja se en på svenska för att kunna jämföra lite de olika stilarna.

Den hemlige kocken

image113

Jag har läst klart denna bok och oh my! Jag trodde att mat var mat men så är det inte och det sämsta var att få veta att inte ens ekologiska KRAV märkta varor klarar sig mot granskningen av ingredienserna. Man skall se upp för alla E nummer, speciellt E 621 den är tydligen en fara för hälsan! Men man skall också avstå från alla aromämne, smakförstärkare mm. Se upp folk helt enkelt! Jag har redan slängt bort min citronpeppar men skall tänka på att titta ordentligt på ingredienslistorna när jag handlar min mat. Jo kortare listan desto bättre! Jag tipsar er alla att läsa boken så att ni inte blir lurade av det ni äter! Jag undrar om inte detta har påverkat alla konstiga sjukdomar som dykt upp nu explosionartad! Det som är bra också i boken är att det finns en riktigt bra säsongguide över grönsaker och frukt ( jag haft lite svårt att hitta en sådan när jag skulle vara klimatsmart ) och en lista över de ställe man kan lita på att få riktiga varor! Jag vill inte äta vaniljsmak från kodynga, tack!

Nu eller aldrig

I fredags var jag på bio och såg nya filmen med Jack Nicholson. Det var verkligen i Frivillig enkelhets anda eftersom det handlade att leva livet när man kan och inte vänta för länge även om i filmen handlade bara om saker man kan köpa sig med pengar. Jag tror dock att meddelandet i det hela var just att lev livet för det går fort! Skådisarna var bra och filmen var studantals rolig, Jack Nicholson är bra i denna typ av roll som vanligt men jag känner att något saknades. Kan inte säga riktigt vad det var som saknades men efter bio besöket var jag inte något speciellt glad vilket jag brukar vara när jag sett en riktigt bra film. Betyg: 3

sista stickkafé

Idag var jag på sista stickkafé för säsongen, den börjar igen på hösten. Det var riktigt kul även om ABF som tar hand om stickkaféet vill få oss att gå på en kurs hos dem. Ingen vill betala pengarna för något vi är beredda att göra gratis så jag gav som förslag att till hösten testa olika tekniker tillsammans, det finns alltid någon som kan. Någon blev väldigt intresserad för mammas pulsvärmare med pärlor så hon kan visa det ( hon är med på samma stickkafé vilket är väldigt kul! ) osv. Idag stickade jag klart katternas hängmatta men den får vänta lite. Nästa veckan skall jag nämligen ha lite semester och åka till Prag så det blir lite paus i bloggen också!

miljöpåsar

I veckan uppmanade jag alla att slänga plastpåsen men en viktigt fråga kom upp, hur hanterar vi våra sopor, en soppåse måste vi ha. I veckan har jag letat runt efter miljövänliga plastpåsar som vi kunde använda till soporna och igår, efter jobbet var jag på besök på Switch Pac i Stockholm. det tog sig tid och jag fick en föreläsning ( 20 minuter ) där de förklarade för mig skyllnaden mellan plast och plast. De påsarna som tillverkas av majs eller potatis stärkelse är egentligen inte så miljövänliga som man skulle kunna tro. Det går åt mycket energi och plats ( för att odla dessa produkter för att få fram råvaran till påsarna ) och eftersom påsarna inte går att använda om och om igen är de inte så bra i längden. D2W är en miljöplast som bryts ner klimatsäkert vilket låter väldigt bra. En annan bra poäng är att denna plast är starkare och kan användas om och om igen och samtidigt är den nedbrytbar. Även om de nu försöker sälja produkten till butiker osv. så tycker jag att det bästa är att försöka undvika plast i den mån där det är möjligt men så klart, i vissa fall måste man ha plast! Den finns ju i allt! Men visst skulle det vara smart om de lyckas övertyga de stora kedjorna att använda sitt material till förpackningarna t.e.x. Det finns många smarta produkter de har, inte bara påsar för avfall och andra påsar till butiker men även plastfilm, fryspåsar och bajspåsar till hundarna! Det fanns ingen affär i Stockholm som har produkten än men det går bra att köpa det på nätet, vilket är en bra start! De var inte bara snälla att förklara skyllnaden för mig men jag fick också lite prover!
image112

Jag känner mig nöjd och glad att det börjar producera smarta varor!

Somewhere over the rainbow

Äntligen har jag hittat vem som sjunger denna version. Jag har undrat det i några år nu! Det är ofta denna låt förekommer i amerikanska tv serier och jag tycker så mycket om den! Den ger mig en känsla av barndom, när man var fri och tiden tog evigheter. jag känner mig lugn och glad när jag hör den, för mig den återspeglar vad Frivillig Enkelhet står för. Jag kan se mig njuta av solen på en brygga leende utan att behöva oroa mig för något! Jag hoppas ni alla har något eller någon som ger er denna känsla för det är fantastisk, som att vara nykär. Min tips för er är att göra något ni tycker om varje dag! man kan tro att det är enkelt men det är så så svårt, vi arbetar så mycket och skall hinna med en massa men lite tid för oss själva måste vi ha! Tänk enkelt och njut av livet!


Byta grejer på jobbet!

Äntligen får jag prata om min hemlis! Jag och en kollega har anordnat en byta grejer dag för alla kollegorna i morgon. Det är en stor arbetsplats så det borde komma lite folk! Jag satt som regel att man fick ta med sig tre saker, en av dem fick man bortskänka till den som ville och de andra två skulle de försöka byta med något annat! Vi skall se om detta fungerar, det är lite av en test men jag tyckte att det var spännande och den gav oss möjligheten att komma närmare varandra och prata om miljöfrågor på jobbet. På eftermiddagen skall vi bjuda kollegorna på lite ekologisk drycka, ost, frukt osv, lite mingel alltså! Förra året blev vi miljödiplomerade på jobbet och jag har engagerat mig för att miljökänslan inte försvinner och försöker hitta på lite roliga saker att göra då och då. Så att man inte glömmer bort att miljöarbetet lever! Jag skulle vilja arbeta mer med miljöfrågorna men det ingår inte riktigt i min tjänst så jag försöker göra det bästa av det jag får!

I den frivilliga enkelhetens anda har jag varit kreativ igår och stickat medan idag kom jag hem lite tidigare från jobbet för att ta en fin promenad med min älskling!
Tips för er alla: Byt till laddningsbara batterier! Ni kommer att tjäna på det, både ni och miljön!

slit och släng samhället

image111

Lily of the Valleys blogg hittade jag länken till www.storyofstuff.com som är verkligen bra gjort. Det är just vad vi sysslar på med, hela filmen tar ca 20 minuter så se den när ni har tid. Rolig och inspirerande är den! Jag lovar, ni kommer att tänka och bli mer medvetna över hur vi exploterar vår stackars planet!


Earth day

image110

Om ni har googlat något idag har ni sett denna bild, den miljömedvetna sökmotorn ändrar ofta sin bild för att fira saker. Själv har jag uppmärksammat mycket via deras bilder...det är bara att klicka på dem så får man se flera bilder och förklaring för vad det är man firar. Idag är det Earth Day och det hade jag missat om det inte var tack Google som jag fick veta det!

Filifjonkan tog upp frågan efter soppåsen. Hur slänger man sina sopor om man inte längre skall använda plastpåsen? Bra frågan och det är nog dags för mig att ta reda på det, också eftersom jag använder nu min sista plastpåse! Jag har kikat lite runt på nätet efter biopåse / miljöpåse och det verkar finnas lite på gång. På 4 Office netshop har jag hittat lite men jag vet inte om man får köpa det privat. 50 påsar /10 l för 46 kr är ganska okej men frakt kostar 70 kr! 116 kr skulle jag ha råd med för påsarna, de borde räcka i ett år! Det finns dock något nytt på gång, påsar och plastfilm i d2w vilket skall vara miljövänliga. Jag hittar inte dem att köpas på nätet men såg att man kan besöka företaget på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Jag har mailet dem för att se om man kan köpa nedbrytbara plastpåsar hos dem och om jag får ett positivt svar skall jag besöka dem i dagarna! Min plastpåse förbrukning har gått ner ordentligt sedan januari, jag slänger bara en plastpåse för soporna som inte innehåller flera plastpåsar med kattsand; det slänger jag i två ark tidningspapper. Jag får ibland tidningar även om jag inte prenumererar och har avanmält mig till direkt reklam man får via post!

släng plastpåsen

Tips för den som önskar göra något för miljön är att bannlysa plastpåsen, investera i ett par typåsar, det finns väldigt snygga varianter, titta på denna blogg. Det gäller att använda dessa inte bara när man går och handla mat med även när man köper kläder, skor, böcker mm. ( i princip allt jag inte får köpa! hehe! ). Det finns många andra saker man kan göra för miljön men det är här man kan börja med att göra något väldigt enkelt och praktiskt!

Jag rensade i garderoben i helgen, speciellt bland skorna. Jag skall försöka bli av med hela 14 par skor! Och ändå har jag fortfarande för många! De snygga tänkte jag försöka ge bort till kompisarna som har samma sko storlek och resten får väl gå till Röda Korset! Det kommer att kännas riktigt bra, jag behöver lite plats i garderoben och så klart, jag får inte köpa flera skor!

bantning och enkelhet

Jag har inte gått ner så mycket förra veckan, det blev bara en bok som var över 1000 sidor stor och två pärmar. Skall se om jag lyckas bättre denna vecka! Batningen ingår i frivillig enkelhet eftersom rörelsen forutsätter att man minskar på sin konsumption och att man har det man verkligen behöver, inga onödiga prylar! Det är dock inte lätt att motstå frestelsen att inte ersätta saker dock, ibland blir jag sugen på att shoppa och oj oj. Jag försöker att koncentrera mig över det jag verkligen behöver, som underkläder, förbrukningsartiklar osv. så lyckas jag komma undan. Ibland blir jag väldigt sugen på att köpa smyckor men jag har så det räcker! Igår passade jag på att baka bröd, frukostbröd som jag hittade i en recept bok. Den blev bra men jag tyckte att den var lite smaklös så vi får se om jag provar något annat nästa gång. Jag gjorde om de goda kakorna jag gjorde sist och jag är sååååå glad att ha kakor!

image109

enkelt sätt att spara pengar

Det finns små enkla sätt att spara pengar. Jag tittar ibland på Lyxfällan och blir chockad till över hur oansvariga vissa personer kan vara när det gäller pengar! Själv har jag alltid velat vara självständig och varit väldigt duktig med pengar.

1) När jag fått min lön så brukar jag betala alla mina räkningar och sätta in matpengarna för hela månaden på mitt ICA kort, då vet jag att jag klarar mig hela månaden utan att behöva snåla på det.

2) Sedan sätter jag in en bestämd summa på ett annat konto jag har så att jag har en buffert i fall det skulle hända något osv. Ni får göra en enkel budget, har ni koll på vad ni spenderar över månaden så vet ni hur mycket ni kan spara, ni kan börja med en liten summa för att sedan utöka den till era möjligheter. Sätter man in dessa pengar på ett annat konto så finns det inte risken att pengarna försvinner när ni ser nya dyra fina skor som frestar er!

3) Jag har räknat ut hur mycket jag får spendera månadsvis och delat det per vecka. Det gör att jag vet hur mycket jag för handla för för andra saker som bio, teater, utställningar, fika, middag med kompisar osv...På denna sätt minskar jag mina konsumentvanor, har jag inte råd denna vecka att köpa mig det jag sett i fina skyltfönstret får jag se till att köpa det nästa veckan och se över om jag verkligen behöver det! I downshiftning anda blir det mindre inköp av onödiga saker och man sparar en slant.

4) Då och då läser jag denna blogg om
frivillig enkelhet, vilket ger några enkla tips på vissa saker. För tre år sedan berättade min mamma om en elev hon hade. Han hade sparat alla sina tior i en flaska och när den var full och gick till banken hade han sparat 10000-15000 kr! Jag blev inspirerad och sparar nu alla mina tior i en liten burk och när den är full går jag till banken. Det blir en insättning på mitt konto på 2000-3000 kr och helt plötsligt får man en slant extra man inte räknat med!

Livets aviga och räta

Nu har jag läst klart två böcker, äntligen händer det något! Jag hade lånat både från biblioteket här och det skall bli kul att lämna tillbaka dem under dagen!
image107 Jag har läst klart denna bok av Kate Jacobs och det var kul att läsa något som inte var en deckare för en gång skull! Jag tyckte mycket om boken som är en roman med en viss präglan av stickning och stickkafé vilket var roligt! det var första gången jag läste något liknande och tyckte att författaren har lyckats bra med berättelsen! Boken är väldigt roligt, i slutet blir man lite ledsen eftersom allt går bra i slutändan för alla än huvudpersonen men så är livet. 80% av boken är faktiskt rolig så jag rekommenderar boken och inte bara för dem som gillar att sticka!

Den andra boken jag läst klart är den en bok som ingick i min utmaning. egentligen skulle utmaningen tagit slut redan i måndags men eftersom jag inte hunnit läsa klart boken förlängde jag utmaningen i en vecka. denna veckan skall jag syssla med Downshifting och sedan är jag tillbaka till en ny utmaning.
image108Jag rekommenderar denna bok till alla för man får riktigt många bra tips, sådana som man inte tänkt på förr och som man inte hade en aning om att det var bra. T.ex. när man lagar mat, ta ut alla ingredienserna så slipper du inte bara kladdet men du kanske öppnar kylskåpet bara en gång istället för flera! Charter resa är tydligen klimatsmartare än reguljär flyg, visste ni det? Jag har börjat använda mig av dessa tips som att dra ner persiennerna nattetid även i andra rum och ladda min mobil och ipod endast på dag- eller kvällstid när jag är hemma istället för att låta den laddas på nätterna osv. Det finns många bra små knep som inte är så svåra att genomföra!

Internationella veckan för Downshifting

Vad är dowshifting? Det är en rörelse som även kallas frivillig enkelhet där det handlar om att omvärdera sitt liv och se till att verkligen leva livet utan att stressa hit och dit och samtidigt leva på ett sätt som inte skadar miljön. Ja, det är i princip vad jag försökt göra nu i några liv och bara nu stötte jag på rörelsen, visst blev jag glad att se att det fanns andra! Jag tror att det är många som lever på denna sätt utan att veta om att det finns en rörelse men det kan vara kul att titta lite på hur man speglar sig in och vad mera man kan göra. idag börjar den internationella veckan för rörelsen och jag tänkte passa på att tipsa om några enkla saker man kan göra men också engagera mig själv och göra något nytt varje dag om det går för sig.

Idag skall jag städa på balkongen och odla lite växter, i framtiden vill jag försöka odla egna kryddor så jag har lånat denna tjocka boken från biblioteket i förhoppningen att den har en avdelning för odling på balkongen.
image105

Jag har också fått låna dessa två små böcker från en kollega på jobbet så jag borde få lite inspiration.

image106

Jag kommer inte att kunna odla nu på en gång men tanken är att jag skall fixa min balkong idag, odla mina blommor och kika i böckerna för att se vilka kryddor jag kan odla i framtiden. Detta är min del för dagen Downshifting. Mitt tips för dagen är att läsa lite mer om rörelsen och se över era liv, tänka ordentligt på vad ni tycker är vitkigt och satsa på något. Det behöver inte vara något för varje dag, det kan också bara vara ett projekt men tar er tid att reflektera.

plastfri diskborste

Min vanliga diskborste var det dags att slänga och efter den plastfria utmaningen undviker jag plast när det är möjligt. Idag har jag köpt denna fina plastfria diskborste som jag redan har testat att diska med ikväll, den är skön och fungerar utmärkt. Själva borste kan man byta ut när det är dags, handtaget kan man behålla länge, det finns att köpa refill till den vilket jag tyckte var rätt roligt och praktiskt! Jag lyckades få tag i den i garnaffären jag köpte ekologisk bomull tidigare...inte trodde jag att det kunde finnas sådant där men så var fallet till min glädje! Ni kan hitta mer information om borsten på iris, min är diskborste Lola.

image104

fint & rent

Idag hämtade jag min jacka från kemtvätten, den som förra veckan blev täckt i orange olja! Och yes, den är ren och fin som ny! Det var skönt att allt gick bort och där ser man att det inte var någon större tragedi vilket gör att jag känner mig ännu gladare över mitt beteende under den tråkiga händelse. eftersom jag var i området passade jag på att köpa en plastfri ekologisk läppsyl och ekologiskt kattmat! Det är första gången jag köper den (det var på rea), jag skall se vad mina missar säger!
image103

boknörd? Ibland...Jag är bara 50% av en boknörd och det känns riktigt bra! Jag tar det bästa och läser en bok då och då när jag har tid, livet är fullt med en massa annat man också vill göra! Har ni tittat i de där nya böcker om 101 eller 1001 film du måste se innan du dör? Det har blivit en riktigt trend med sådana böcker. Jag kikade i ett nyligen och usch...vad stressigt det blev helt plötsligt. Man hinner inte med just allt och man mår mycket bättre om man koncentrerar sig i bra doser av det man tycker om! Lagom är bäst!

bantningen fortsätter...

Förra veckan lyckades jag bli av med:
12 DVD filmer
4 böcker
35 CD skivor
1 par stövlar som jag sålde för 2 kr ( billigt vad ) på Tradera så här såg de ut...
image102

I helgen skall jag se över de skor som jag inte använder, som sagt jag har tre flyttkartonger fulla med skor och det är knappast jag använder alla! Jag tyckte att 2 kr blev alldeles för billigt som istället skall jag se över om jag kan skänka några till röda korsen och spara de finaste för byta kläder dagarna i Stockholm som verkar komma igen snart! Jag behöver lite plast i garderoben, jag kan inte fatta att jag har så mycket skräp, vad tänkte jag på?

ÅRSTIDERNA

Nu som årstiderna börjat leverera även här på landet har jag prenumererat på en mix låda och igår fick jag min första leverans! vad kul att få ekologiska grönsaker och frukt direkt hemma, jag slipper gå runt och leta och släpa! Jag fick en massa goda saker, en del har jag delat med min mamma så att inget skall bli dålig! Jag tycker att det är helt fantastiskt och kanske mina grannar ( de flesta använder rullator ) borde kanske passa på. Med tanken att de har svårt att röra sig skulle kanske denna metod inte vara så dåligt för dem. Färska grönsaker och frukt är väldigt nyttigt! De skulle nog kanske dela på en låda med en annan granne om det är för mycket! Jag skall se om jag skall göra en lapp för att berätta dem om möjligheten!

Klimatkompensering 2

Jag måste återkomma om denna fråga för det verkar som den var svårare än förväntat. Precis som jag misstänkte är det viktigaste att ändra sitt beteende och sina sätt att resa, det bästa är att minska sina utsläpp helt enkelt. Man skall dock akta sig från att köpa utsläppsrätter, läs denna artikel för att veta varför. Det finns andra möjligheter för att klimatkompensera som att investera i vissa projekt om hållbar energi. Jag skall undersöka saken och återkomma om det när jag kommit fram till något som verkar bra och när jag vet lite mer om saken.

SPEX

Igår kunde jag inte blogga för att jag tillbringade min kväll på teater. Jag är en flitig biobesökare och filmfantast som ni märkt av bloggen men jag tycker om även teaterföreställningar. Det är dock inte varje dag man går och ser något på teater. Jag brukar gå och titta på KTHs Spex årligen men inte kunnat se spexet i ett par år så det var roligt att kunna vara tillbaka bland publiken. jag tycker mycket om denna for av teater där publiken är aktivt, man får säga vad man vill, boa eller starta om, eller snabbare, långsammare, mer ledsen, på ett annat språk! Hur ofta får vi chansen att påverka en pjäs? Oftast sitter man som åskådare och får acceptera det som visas. Årets spex heter Irland svälter. Jag blir alltid fascinerad över hur duktiga dessa studenter är! Tyvärr var det inte mycket publik denna gång men vi hade kul och tjutade ordentligt! I morgon skall det bli mer teater, jag skall titta på en engelsk komedi, The blue koala. Vad roligt att det blev t.o.m. två teaterbesök samma veckan, så kan det bli ibland!

Klimatkompensering

Tidigare har jag inte tänkt så mycket på möjligheten att kompensera sina koldioxidutsläpp, jag tänkte att det var viktigare att minska dem istället men jag har börjat att fundera på nytt på det. Jag tycker fortfarande att jag skall ändra mitt sätt att resa och flyga mindre, speciellt när det är möjligt men man har också möjligheten till att kompensera sina utsläpp vid andra tillfälle. Som sagt har jag redan inplanerat en flygresa till Prag i maj som jag fick i present. Jag skall flyga just då men varför inte kompensera för mina utsläpp då? Självklart skall jag göra det, det är enkelt och inte så himla dyrt heller, jag gör något för miljön och jag känner mig inte lika skyldig! I framtiden tänkte jag försöka resa med tåg inom europa och begränsa mina flygresor till andra resmål utanför Europa till 1 per år. Detta är mitt mål men det må hända att jag inte klarar det. Jag älskar att resa och tänker fortsätta göra det och det känns skönt att veta att man kan göra något för att förbättra situationen, man kan resa utan att må dåligt! SAS har jag redan listat ut ett verktyg för att  mäta sina utsläpp och betala dem på en gång, sedan finns det också möjligheten att göra det på andra ställe som naturskyddsföreningen. Det känns mycket bättre att veta att man kan faktiskt flyga ibland!

när inget går som planerat!

På jobbet gick allt väl idag men sedan....Jag skulle in till stan eftersom min hudkräm är slut och jag ville köpa en plastfri ekologisk variant. Jag åkte först till stället som inte hade det förra gången men som var på väg att få något....uhm, det har gått över en månad och det hade fortfarande inte kommit. Jag tog då en promenad till den andra stället som visste att de hade. Ja, det hade samma variant jag köpt tidigare men tänkte testa en annan....ja, de hade en testburk av något som var röd palm olja. Jag ville lukta på den så jag öppnade testet och förväntade mig att den skulle vara av samma fasta form som de krämer jag köpt tidigare i den serie men oops, så var det inte och hela min jacka blev orange! Jag var helt täckt med den flytande olja och ropade för hjälp som kom omgående. de hjälpte till att torka av mig lite men hur skulle jag få bort färgen från jackan visste jag inte och det skulle ta mig en timme att komma hem! Jag fick tips att jag skulle lägga jackan i blöt med shampo så fort som möjligt....fast det är inte så man hanterar en oljefläck. På bussen kom jag på hur man gör med olja, man tar kropps puder på, det gör min pappa jämt när han steker något och det sprättlar på hans kläder. Jag smssade honom och ja, det är kropps puder som gäller så min jacka är nu riktigt inpudrat! Han berättade att jag skulle göra om proceduren och om det inte var borta i morgon skulle jag ta den till kemtvätten! Jag kom hem senare, fick ta hand om jackan och lagade mat senare. När jag tände på datorn så fungerade inte den inbyggda kameran och det tog mig 15 minuter att komma in för att göra ett inlägg! Det konstigaste? jag är glad och bryr mig inte så mycket! Jackan var inte min favorit och den hade jag fått begagnad så det är inte hela världen att den blev smutsig, synd men inte något förargligt. Jag uppdaterade och startade om datorn och nu fungerar kameran. Jag gjorde couscous så det gick snabbt och till slut är jag här! Jag fick inte tid för att göra det jag tänkt mig men det är okej, jag kan göra dessa saker en annan dag! Allt handlar om vilken inställning man har och idag har jag en bra dag!

grej bantning

Batningen fortsätter men som sagt lite segt. I veckan lyckades jag bli av med 5 böcker och det är alltid något. Idag gick jag till den där loppis, de svarar aldrig i telefon så jag tänkte gå dit och fråga dem om de skulle vara intresserade av mitt databord och det gick! Om allt går bra borde jag bli av med den nästa veckan! När jag var där så såg jag en fåtölj för 100 kr som jag var lite intresserad av men som tur har jag köpstopp på söndagar så lät jag bli. Jag tror faktiskt att det är bättre att jag rensar hemma och blir av med allt jag inte behöver eller inte längre vill ha och sedan när jag har en idé på hur vardagsrummet bör se ut kan jag ge mig in på några inköp! Idag rensade jag bland mina CD skivor och DVD filmer och jag har bantat rejält! Jag har redan hittat en intressent och jag hoppas bli av med dessa nästa veckan. Det börjar se spännande ut här, lite tomt här och där, det finns hopp!

Once

Filmen som handlar om musiken; en helt underbar film som man blir glad av! Man blir förvånad av att upptäcka att pengarna är bara en del av det som behövs för att kunna bli glad. Man ser fattigdomen på ett annat sätt och människans beteende är väldigt annorlunda, man tänker inte bara på sig själv och man tar och ger av det man har. Slit och släng samhället finns inte så mycket av även i dags läget i fattigare länder. Hur många gånger har vi slängt något nu för tiden istället för att gå till en reparatör? Är man fattig är man mer mån att laga den trasiga saken, synd att den ekonomiska delen har så stor inflytande på vår beteende. Det är en film som handlar om musik, kärlek, passioner och människor...man hittar allt möjligt i den, det beror bara på med vilka ögon man tittar på den. Eftersom jag är miljöintresserad så såg jag även den delen men det är inte ett måste och det finns bara en liten antydan för den som söker sig dit! Man får välja själv om det är något man vill fundera över men den innehåller en massa saker och rolig är filmen. Bra musik och bra humör! Betyg: 5

FRITID! Hurrà!!!!

Äntligen är fritid just fritid och jag får läsa och göra vad jag vill! Jag skrev tentan idag och äntligen är jag fri! åtminstone i tre veckor till resultatet kommer, jag hoppas klara mig och slippa göra om det hela för det var riktigt svårt och TUNG! Man fick ha med sig all litteratur och jag måste ha haft två tygpåsar som vägde 8 kg var! Vad ont jag fick i axlarna och vad trött jag är men ikväll får jag äntligen läsa vad jag vill. Jag har längtat i att få läsa i min roman och se hur det går. I morgon skall jag tillbaka till jobbet men det är bara en dag och sedan är det helg! Oh vad jag längtar!

dyrt med ekologiskt bomull!

image100

Snyggt färg och fint var denna bomull men 75 kr för 50 gr! Jag köpte en nysta men riktigt dyrt var det. Och jag som hade tänkt mig virka en fin tehuva i ekologiskt bomull. Jag funderar på att göra en liten blandning, jag tänkte ha en randig tehuva, 8 färger nämligen och det här har jag inte riktigt råd med.
image101 Garn med svans! Det har ni nog aldrig sett förr! Dessa tre nystor kostade bara 27 kr st för 50 gr och det är 100% bomull. Jag funderar nu på att köpa en nysta ekologiskt bomull i veckan, då har jag råd men jag får sätta igång med min projekt till sommaren. Det kan inte skada att ha tehuvan klar till nästa höst så det får vänta. Jag älskar den gröna färgen och funderar på att köpa mer men den är inte ekologiskt, får jag synda?

Påtdocka 2

image98
image99

Frida undrade hur påtdockan fungerar, bra! Då är det inte bara jag som inte hört talas om denna! Jag är inte så bra med mina fotografier men man kanske förstår sig på detta ändå. Man lägger garnet runt spikarna och håller sedan snöret framför spikarna. Tanken är att det blir två tråd på varje spik där man lyfter tråden längst ner över den spända garnet så att det blir en tråd kvar på varje spik. det är lite som att virka men fyra nålar samtidigt! Snyggt och rund blir det! Hoppas detta förklarar lite men enklast är att se någon göra det. Synd att jag inte har kamera som Strumpstickan!

uhm.....

Jag har gjort min plikt och pluggat ordentligt under dessa dagar...misstänker dock att jag inte kommer att klara mig eftersom jag inte kan hänvisa till lag paragrafer osv men vi får se hur det går i morgon. Det tråkigaste är att jag måste stiga upp så himla tidigt eftersom tentan går redan kl. 8.00 i morgon så jag kommer att vara riktigt trött! Jag erkänner också att jag inte känner mig so motiverad just nu, jag vill hellre pyssla med lägenheten och med mina händer men men...Jag har rensat lite i sovrummet och det ser lite otäckt nu! Den känns tom och kall! Det kan bero lite på färgen, tidigare var det rött omkring medan nu är allt blått! skall försöka ta en bild i helgen så förstår ni vad jag menar! Idag lyckades jag bli av med en kurslitteratur bok och en DVD film. Jag har också en DVD film till på gång men jag tycker inte om att det går så segt så nästa veckan kommer jag att röja det hela ordentligt! Jag har undersökt möjligheten att skänka bort min databord i dagarna men jag har inte lyckats hitta rätt. Nu har jag fått ett telefonnummer till en loppis som jag hoppas skall nappa på förslaget! Jag börjar få lite idéer till vardagsrummet igen, vi får se om det går att fixa!

Påtdocka

image97

I söndags, på stickkaféet så var det någon som visade för mig en påtdocka och det var första gången jag såg något sådant! Jag har nu testat en sådant, jag köpte hela tre stycken i olika storlek eftersom jag och mamma skall använda dem för att göra lite smycken på sommaren! Jag såg på
Strumpstickans blogg att man kunde sticka en nyckelband, den orangea varianten i bilden, men jag tycker att det blir jämnare med påtdocka så jag funderar över att använda den istället. Jag har lovat en kollega att fixa en sådant! vilken rolig grej och fort går det!

Äntligen tillbaka!

Det blev inte mycket inlägg eftersom blogg.se flyttade och det gick inte att komma in men nu är man igång igen! det har inte hänt så mycket, jag jobbar hemma i ett par dagar för att plugga, jag har en tenta på torsdag och om sanningen skall fram vet jag inte om jag kommer att klara mig! I söndags var jag på stickkafé, vi var väldigt få denna gång och....jag fick en bok! Ja, de hade en gratis hylla så min rensning går inte så bra, man ger bort men man tar hem också. Så allicen har nog vunnit!
image95 Icke brännbara sopor! Ni förstår säkert varför jag inte kunde motstå! Jag har också lånat igen från bibblan här, jag har en hel hylla med böcker lånade som såg ut att vara intressanta. Jag kommer att skriva mera om dem när jag får chansen att läsa dem nu är det pluggandet som gäller!
image96 Ja, Sam ville vara med i bilden!