Plasfri ekologisk shampo!

Jag tog en liten paus från rensningen av bokhyllan och gick i lilla staden här, titta vad jag har hittat...

image38

En liten tvål som fungerar som shampo. Än en gång så gick jag till hälsokostaffären Life och frågade just om det hade något sådant. Personen som jobbade kom ihåg att de hade haft lite tvålar till försäljning vid Jultiden och undrar om inte någon av dessa skulle vara det jag letade. Personen gick i förrådet och ja...äntligen fick jag fram detta. Jag känner inte igen märket med blev försäkrad över att produkten var ekologisk så jag tittade nu upp märket på nätet och
Seifenkunst har en bra hemsida men på tyska, språket jag inte kan så bra men de verkar vara mån om naturen.

rensning av bokhylla

Idag håller jag på med att rensa bokhyllan, bloggen heter chaos för att det är kaos här hos mig! Jag har alldeles för mycket saker och har längtat nu ett bra tag om att ha det minimalt och behålla bara det man verkligen använder. Hur som helst, har jag tre bokhyllor, två stora och en liten. När jag började att ge bort mina böcker blev det lite hål här och där och baktanken är nu att samla allt på en enda bokhylla! Rensningen innebär också att man tittar över vilka böcker som man vill behålla och hela den här bunten skall jag få bort!

image37

Det är ca 60 böcker! Det blir en hel del, skall se om jag kan sälja några på något sätt! Egentligen borde man gör en rensning överallt. Jag läste nu i homestage boken som jag lånat av bibblan att vi använder bara en femtedel av allt som finns i garderoben, kläder och skor! Varför har vi så mycket saker för? Det vill jag ändra på, jag vill ha rena raka linjer!


Lån av böcker

Förutom att jag jobbar heltid så läser jag en kurs i arbetsjuridik för jobbet. Jag erkänner att jag inte varit så duktigt med pluggandet och nu är det dags att köra igång eftersom jag har tentan om ca en månad. Jag hade inte skaffat böckerna och misstänkte att jag skulle behöva köpa åtminstone tre stycken. Jag blev överlycklig när jag upptäckte att böckerna fanns att låna på min lilla bibliotek här hemma, jag har sparat hela 800 kr ( egentligen kurslitteraturen kostade totalt ca 2000 kr men jag klarade mig utan att betala något. En bok hade arbetsplatsen som prenumererar på den, några texter fanns att ladda hem på dator och dessa tre finns på bibblan! ). Nu som jag har litteraturen är det högt tid att börja plugga, jag vet inte hur mycket det blir gjort nu. Jag har varit extremt trött på sistone och var på gränsen att bli sjuk så...jag skall vara ledig ett par dagar! Jag funderar på att vila upp mig ordentligt och pyssla lite med lägenheten men vi får se vad det blir! Jag passade på och lånade lite annat kul när jag var på bibblan, det borde hjälpa mig att få ordning på lyan...

Klimatsmart mat

Den som trodde att jag skulle äta tråkig mat hade väldigt fel! Idag gjorde jag gnocchi alla romana, något jag älskar. Och istället för att ha min vanliga tomatsallad hade jag en sallad med morötter och vitkål och det passade utmärkt. Jag brukar inte ha någon dressing på så jag hade bara lite citron på!

image35

Egentligen gnocchi är pluralis, ni kanske känner igen det från en pasta sort, istället för att göra små runda gnocchi gör jag en hel, det sparar mycket tid och det blir lika gott. Dessa gnocchi gör man med manna gryn, mjölk, margarin, ägg och ost och man kryddar med salt, peppar och muskotnöt. Det är väldigt gott!

Ännu en gladare chaos

Ännu gladare var jag när jag kom genom dörren efter en tröttsam dag på arbetsplatsen och hittade på golvet mitt ex av Camino, min älskade magasin. Jag brukar försöka hålla mig och inte läsa allt på en gång, en artikel då och då eftersom den skall räcka länge! Men vad svårt det är, man vill läsa allt på en gång, det är som att få godis!

Husmusen är tillbaka!

 

image34

Bästa inredningsbloggen någonsin är tillbaka! Jag har verkligen längtat efter detta och kan inte vara gladare. Jag blev så förvånad när jag gick in av en slump och såg en ny bild och när jag tittade på datum...YES! Man får så mycket inspiration av denna blogg och jag hoppas att lite ekoreko inredning kommer in. Hur som helst kan man titta på den för inspiration och försöka anpassa eller hitta ny användning för något som är miljövänligare. Fina bilder gör en alltid glad!

Ny garderob gratis?

I höstas hörde jag talas om swap för första gången som är tydligen väldigt populär i USA. Har man tröttnat på något plagg eller kommer man inte in i sina jeans så har man möjligheten att få rätt storlek helt gratis genom att byta kläder med andra. Smart va? Nu på fredag har den som bor i Göteborg chansen att delta i en sådant, jag missade tyvärr den som gick i Stockholm för en vecka sedan...skall hålla utkik för flera tillfälle dock! Jag hade inte haft något emot att byta ett par byxor, lite stövlar och skor. Jag får spara det till nästa gång, jag försöker dock att inte köpa kläder, skor, handväskor osv. Allt som jag har tillräckligt av egentligen. Får dock köpa strumpor, underkläder och 2 byxor eftersom de två jag har är slitna och kommer att gå sönder snart. Inget att oroa sig för mycket för eftersom jag har en massa tjolar med roliga italienska strumpbyxor...får se om jag kan ta kort någon gång så ni förstår vad jag menar!

Baka och njut

image32

Efter matlagningen kunde jag njuta av min sista chokladpudding som jag gjort i fredags, de blev rätt bra för första gången. Skönt att veta att jag fortfarande kan avnjuta av pudding utan att köpa någon plast! Behållaren brukar jag diska och använda om igen, de är rätt smidiga men man kan använda också ett glas om man önskar en snyggare variant. Jag har också förstått att det är miljövänligare att baka själv, då kan man fixa i ordning en ekokaka som denna...
image33

Det är en morots- och mandelkaka. Jag skall bjuda kollegorna i morgon och eftersom det är också första gången jag gör den så för jag då veta hur den smaka. Kan bara säga att den luktar himla gott och jag skulle gärna vilja provsmaka!

Karin Alvtegen - Saknad

Bra ljudbok även om rösten inte är av de bästa. Kul dock att författaren läser upp sin egen bok. Igen är det en deckare med en liten annorlunda berättelse där hjälten kanske inte är den typiska hjälten även om tramat är den samma där polisen har helt fel och hjälten för ta och lista ut vem den skyldige är. Jag tyckte om denna ljudbok som är rätt kort.

The kingdom

Våldsam film, lite för våldsamt för mig men bra skådespeleri med samhälls kritik. Så länge ingen av parterna ger upp och visar god vilja kan ingen förbättring ske. Hög spänning som för mig blev för mycket, efter filmen hade jag ont i kroppen eftersom jag hade spänt musklerna för mycket. Betyg:2 Filmen var inte riktigt i min stil.

Katternas utmaning!

image30

Jag är Sam och den där stora röda heter Chili. Matte har inte pratat mycket om oss men vi har varit med sedan utmaningarna började och vi tycker att vi borde bli åtminstone nämnda! Vi har inte haft någon plast på länge, ingen mat i plast ( och vi älskar ju Bilanx! ) på länge och med den nya utmaningen har vi börjat få svensk producerat mat ej i plast. Bra va? Matte har t.o.m. slutat köpa plastpåsar till vår kattsand när hon blev plastfritt! Hon har använt papper från tidningar som hon fått även om hon inte prenumerera på några och nu använder det plastet som följer med olika saker, t.ex. med toapapper som hon inte kan göra utan! Vi fortsätter vara plastfria och denna månaden är det svensk producerat som gäller...Matte får nog läsa på förpackningarna men det är inte alltid lätt men lite god käk blev det ändå! Titta här!

image31

Ny klimatsmart stekpanna

Gick runt lite och tittade lite på stekpannor, jag gick på Rusta, ÖB, Åhléns och Duka och till slut köpte jag denna lilla stekpanna på Duka. I botten är det koppar ( min pappas favorit material på stekpannor! ) och den hade ingen plast på handtaget. Jag tyckte om modellen och den känns bra helt enkelt, den är bara 20 cm men jag använder den storleken mest eftersom jag bor själv. Jag skall dock också köpa en större stekpanna för när jag lagar mat för 2 eller flera. Jag har ofta mat med mig till jobbet så det förekommer att jag också behöver en större modell. Hittade dock inte något jag tyckte om, jag vill gärna att det finns lock på den!

image28

Den skall ersätta den här fula rackare som är böjd!

image29

bort bort bort med allt!

Idag har jag varit flitig och fått ihop en massa saker redan! Jag har blivit av med lite grejer, tanken har varit att det jag inte använder skall bort, i vinter blev jag av med lite vinterkläder som jag inte passade i längre eller hade tröttnat på ( frågade runt lite kompisar i ca samma storlek om de ville titta på dem och behålla det de tyckte var bra, det gick riktigt bra! ). Nu som mamma har flyttat har hon fått lite saker från mig som jag inte hade någon användning för. Lite bestick, jag hade fått en hel set för några år sedan och bestämde mig för att börja använda dem. Mamma fick min gamla som jag tyckte var snygg men hade tröttnat på efter tio år! Hon fick nu 6 ramar i storlek A4 med Klimt bilder i. jag har inte satt upp sedan jag flyttade hit så det var lika bra att någon får användning för dem. Hon skall få ytterligare fyra ramar i mindre storlek som hon vill ha. Utmärkt för min del! Jag fick också min motion efterson det blev en ganska lång promenad!

ny-gammal soffa?

Jag har nu bott i denna lägenhet i 1 1/2 år och nu äntligen känner att jag har krafterna att börja pyssla med den. Jag gjorde i ordning allt på fyra dagar när jag flyttade in men blev inte nöjd med vardagsrummet och jag orkade aldrig ta tag i det. Jag började lite i mitt eget tempo att rensa och ta bort det onödiga. Genom flytten upptäckte jag hur mycket skräp jag engentligen har! Jag började då att ge bort de böcker jag redan läst och fortsätta ge bort dem så fort jag läst dem....det hände inte så mycket, jag har fortfarande tre bokhyllor! Jag gick och tittade på en begagnad soffa igår, jag har funderat väldigt länge över att ha en soffa med divan och när jag såg en annons så tänkte jag titta på det. Tyvärr var det inte riktigt som jag tänkt mig, jag gillar att ha ryggstöd och det var bara de där lösa kuddarna som inte är så bra. Jag tyckte ändå att det var bra att det inte blev av, det är nog bättre att jag städar och ser vad jag egentligen behöver! Jag skall bli av med det flesta av mina CD skivor, DVD filmer och se om allt kan få plats i ett enda bokhylla. Den stationära datorn fick min älskling så det är bara att bli av med skärmen och databordet. Jag använder min fina lilla bärbara! Stora planer men vi får se om något händer denna gång! Jag saknar fortfarande en lampa i vardagsrummet men såg att det finns fina Lotus lampor på Minh , snyggt!

Small, medium och large mat

Idag hade jag inte mat med mig till jobbet och käkade med en kamrat på jobbet! Hummm, det fanns bara tre alternativ: 1. Kyckling 2. Lax och 3. Fried Rice, om jag förstått det hela var ingen av dem något speciellt klimatsmart men jag tog nummer tre som var vegetariskt. Fick inte ner hela portionen dock. Jag har ofta problem på restaurant, portionerna är för stora för mig. Ibland äter jag mycket och ibland lite. Jag önskar att man kunde välja storlek av portionerna, visst skulle det vara bra om man kunde beställa en small när man inte är så hungrig och en large när man är supehungrig! Det skulle vara en stor fördel för restauranterna som inte behöver kasta så mycket mat, en fördel för klienterna som inte känner sig så skyldiga om det inte lyckas äta upp allt och bättre för miljön. Det skulle ju vara smart!

Man tager det man haver...

image26

Ser gott ut men vad är det? Det är en ugnspankaka med ovanliga ingredienser, ju, purjölök och oliver. Jag var så himla rädd att oliverna jag öppnat förra veckan skulle bli dåliga att jag inte kunde vänta en dag till så fick det vara med. Gott blev det men ännu godare hade det blivit om jag gjort en pajdeg i botten...jag tror det skulle ha blivit en riktigt god paj! Om ni testar kombinationen ta inte lingonsylt med...jag testade det men smakerna blev lite för mycket! Kylskapet är nu nästan tomt, då kan jag inte misslycka med utmaningen, hehe!

Salt & Peppar

Båda mina baskryddor är slut! Jag gick i stan förra veckan för att köpa ekologisk plastfri salt eftersom jag känner till en affär som har det. tänkte passa på och titta om de hade även peppar men en gång där...aj, stängd dörr, affären var stängd p.g.a. av en vattenläcka! Och jag som tagit mig tid att åka dit efter jobbet just för denna ändamål så är affären stängd! Vad besviken jag blev, minst sagt. Som tur gick jag dock in i en second hand affär som är precis i närheten av den andra affären och köpte en fin broderad näsduk! Jag tänkte ha en liten mindre och söt näsduk för de tillfälle jag skall gå ut. Det är lite pinsamt annars att ta ut en halvlakan som är lika färgglad som en clown när man är på restaurangen! Ni förstår vad jag menar, det är bättre att se ut som en stilig Ingrid Bergman än en pajas.

PS
Glömde att säga att jag fortfarande inte har någon salt eller peppar och väntar att affären öppnar igen. Som tur är bor en kollega i närheten av affären och skall skrika till när den öppnar igen. Jag håller tummarna på att det blir snart, maten smakar ingen vidare utan baskryddor!


Matchande halvvantar

image25

Så här blev mina matchande halvvantar och jag har fortfarande nästan hela nystan kvar så jag får fundera lite senare på vad jag vill göra. Det är dock ett väldigt snyggt färg, lite lila med blått, väldigt snyggt med jeans. Jag testade det hela idag och det fungerar utmärkt. Kragen håller varmt även om garnet är tunn, man är värm utan att behöva svettas och det är utmärkt att ha på jobbet där det är lite kyligt! Halvvantarna hade jag bara utomhus, det blev för varmt annars men även om klimatet är väldigt mild så var det lite för kallt när jag behövde vänta på min buss i hela 20 minuter! Ja, första bussen var fullsatt och jag vägrade att stå i en timme! Så väntade jag på nästa buss och där fanns det plats. Jag fick dock vänta 10 minuter till, jag hade tydligen precis missat bussen innan! Skönt att bussarna går så ofta dock, annars skulle det vara för jobbigt att pendla. Det betyder att jag kom hem lite senare idag och jag håller på med matlagningen...något väntar i ugnen. Jag klarade inte utmaningen idag heller och jag skäms som bara den att behöva säga att jag blev tvungen att slänga två morötter som blivit dåliga! Jag bara måste bli bättre på det här...snälla snälla Gud, hjälp mig för klimatets skull! Jag vill verkligen!

Utmaning: klimatsmart kök

I helgen städade jag i köket, kylskåpet mm. och även om jag försökt förbättra mig de sista åren blev det ändå lite mat som behövdes slängas. Jag vet inte om ni känner igen problemet men när man bor ensam är de stora förpackningar ett riktigt stort problem. Jag lagar ändå mat för två eftersom jag tar med mig mat till jobbet nästa dag men men...dåliga ursäkter som vanligt. Därför bestämde jag mig att fokusera på köket denna månaden och integrera de två fantastiska tips jag fått från er. Vad innebär utmaningen, ja, INGEN MAT FÅR SLÄNGAS! Dessutom krävs en förbättring av sopsorteringen, noggrannare sortering helt enkelt så att det blir mindre sopor helt enkelt. Jag brukade kasta en soppåse i veckan ( det är mycket för en person men man får räkna med att jag också har två innekatter! ), sedan den plastfria utmaningen blev det en soppåse varje 10e dag. Då har vi något att jämföra med! Jag såg också att jag har två stekpannor som inte är jämna i botten så det skall ersättas med en ny panna, kanske två, jag behöver en lite mindre och en liten större till min matlagning. Jag skall också eliminera 10 saker som inte är klimatsmarta. Det jag redan gör är:

Köper inte böcker, lånar från bibblan och ger bort mina lästa böcker som jag ägt till kompisar
Köper ingen kökspapper
Köper inga dagstidningar eller modetidningar osv förutom en prenumeration på Camino
Köper inga CD skivor
Köper inga DVD filmer
Köper ingen kaffe eller te i pappersmuggar
Köper ingen flaskvatten eller läsk i plastflaska
Nya sedan plastfria utmaningen:

Inga papperservetter
Inga näsdukar i papper
Inga kakor
Inga tepåsar
Ingen disktrasa i plast
Plastfria varianter för hud- och skönhetsproduter

För denna månad valde jag 10 saker som gör en klimatsmartare kök:

Ingen nötkött
inga tomater
ingen paprika
ingen gurka
inga bananer
frukt och grönt som följer säsongen
inget som flygtransporterats
Ingen bröd
ingen fryst mat
ingen konserverad mat
Ingen sallad eller örter i kruka
ingen ris

Ekologiskt när det finns annars lokal/närproducerat.En tuff utmaning som börjar idag, vi får se hur det går!

Jag kan också säga att jag är i riktigt behov av denna utmaning för det finns inget sämre än att slänga bort mat. Som bevis nu till middag blev jag tvungen att kasta en halvgurka, jag hade missat detta igår när jag städade men där ser ni! Ni får då inte tro att jag klarar denna utmaning galant för jag tror att utmaningen är ännu svårare denna gång! Jag har redan syndat och jag har precis börjat hur skall detta gå?

Plastfri?

Utmaningen är avklarat, vad är resultatet då?

image23

Jag sparade lite plast för att kunna jämföra, här är högen av plasten jag köpte vanligtvis och...

image24

Här är insamlignen från den plastfria månaden, vad har hänt? det är nästan lika mycket ju! Ja, jag fyllde år bland annat denna månaden och det här är egentligen plasten jag fått! Här kommer en lista över mina synder under den plastfria månaden:

1 paket eko kaffe  ( dricker inte kaffe men mina gäster gör det! )
4 paket ekologisk choklad från Eguale ( misstag! Jag visste inte att insidan av kakan var inplastad och skulle bjuda på chokladmousse. Nu finns det i äntligen i affären Green & Black's choklad som inte har någon plast! )
1 plastpump i min rengöringsmjölk 8 det var innan jag hittade produkterna Raw Gaia )

Stora synder:
2 BH, 100% plast ( jag vill ha ett speciellt märke som fungerar för mig och utan plast fanns det bara sport BH...när jag hittar en snygg som passar och fungerar som är i ekobomull skall jag köpa det. Jag lovar! )
1 pärlshalsband + 1 pärlsarmband ( egentligen önskade jag mig riktiga pärlor men har inte råd och inte hittat de secobond hand....dessa som jag köpte har jag dock köpt på Tradera )

Det var allt, ingen annan plast! Jag har ändrat mitt beteende ordentligt, jag har alltid med mig en tygpåse, oberoende om jag skall köpa livsmedel eller annat så ingen plastkasse slingrar in hos mig! Jag vet var jag hittar plastfria varor nu, jag vet var jag skall köpa ekologisk plasfri frukt och grönt, kosmetika, hudvårdsprodukter. Köper inte längre, kökspapper, disktrasor, servetter eller näsdukar! Skall aldrig mer köpa tepåsar! Jag kommer att fortsätta mitt plastfria beteende men inte i lika stor grad. Idag när jag handlade livmedel hade jag min påse som vanligt. Till min stor glädje hittade jag plastfria, svanenmärkta bindor! Affären har köpt in märket Natracare som är Plastic-Free och hittade ekologisk saft i glasflaska med metall kork! Jag fortsätter att leta plastfri men nu får jag köpa om det inte finns. Efter en månads längtan köpte jag en liten burk creme fraiche, jag älskar pasta med creme fraiche och grönsaker, så köpte jag en bit ost och en tandborste! Lite plast kan man inte komma undan har jag lärt mig, bland annat mediciner men jag har fått bra vanor vilket var målet! I morgon skall jag börja en ny utmaning men jag berättar mer om det i morgon...

Projekt avklarat!

image22

Så här blev min löskrage, lite annorlunda just vid halsen men jag är helt nöjd och kan inte vänta att ha på mig den ett par snygga jeans! Det räckte med en nysta! Helt otroligt! Eftersom jag har en nysta till i samma färg tänkte jag nu sticka matchande pulsvärmare, som de röda jag stickat i december fast i lila färgen som kragen. Jag tror att det blir väldigt snyggt ihop!

Pratolini

Jag har läst klart på italienska Pratolinis Il quartiere. Äntligen något annat än en deckare! Det var skönt och lättläst, jag vet inte om någon från annanstans kan återspegla sig i bilden av den gamla Florens vid krigen. Jag har inte upplevt kriget men känner igen vissa aspekter när man som barn träffade andra barn för att spela och dramt under tonåren. Välskriven och bra läsning, åtminstone på italienska, jag vet inte hur det ser ut på svenska men Pratolini är en klassiker.

Sevetter i tyg

Denna helg är jag hemma och jag har inte så många planer förutom att jag skall städa mitt kök. Jag skulle hämta ett paket från pappa så pssade jag på att promenera och gå runt i lila staden. Jag gick in i ett par affärer för att titta, jag behövde inget särskild men ville gärna titta runt. Jag hittade dock dessa snygga servetter på rea som är 100% i lin och eftersom jag tänkt på att jag behövde några i någon vecka nu med den plastfria utmaningen så slog jag till och köpte 4 stycken.  Jag har ingen kökspapper hemma längre och vill inte köpa papperservetter med plast osv. så jag ville faktistik investera i några sådana så nu kan jag torka munnen och fingrarna när jag äter något kladdigt.image19

För några veckor sedan lånade jag en stickbok från biblioteket....med en massa bra tips...
image20

bland annat kan man sticka dessa fina ringservetter som jag funderar nu på att göra till mina nya...et dock inte om jag hittar plastfria små pärlor, de får vara i glas men det blir svårt! Jag visste dock inte att man kunde sticka med metall tråd! Boken är full med en massa otroliga saker som man inte hade en aning att man kunde göra.
image21

PS I love you

Filmen har premiär idag men jag hade turen att redan se den igår på bio med min älskling. Bra film men inte en riktigt komedi som trailern påstår! Det finns en ledsamhet som präglar hela filmen men meddelandet kommer från hjärtat. Man kan inte planera allt i livet och man skall inte vänta för länge för att allt måste stämma in. Oftast brukar problemer lösa sig! Klart en filmen att se men det behöver inte vara på bio, man kan se den hemma och mysa lite med sin kära! Betyg: 3

Happy Valentine

image18

Om mina katter var så kära i varandra skulle jag vara riktigt glad! Just denna extrem kommersiella dag tänk på att man inte behöver köpa och ge bort massor, oftast räcker det med en puss och söta ord som Jag älskar dig!

Människa utan hund

Äntligen har jag lyssnat klart på denna bok av Håkan Nesser. Jag var redo att ge upp men som tur lyssnade jag klart på boken. Början är lite seg, det händer inte så mycket de första 50 spår, det är rätt en lång introduktio men sedan händer det saker om man kan inte lämna boken! Boken är riktigt bra även om den har en seg start så bli inte avskräckt och ge inte upp, den blir mycket bättre. Riktigt spännande bok inpräglat av människors relationer.

Stickcafé i lilla staden

För första gången gick jag till en stickcafé idag och även om jag var den yngsta bland deltagarna tyckte jag att det var kul att sticka tillsammans. Lite synd att det saknas lite yngre befolkning på just den stickcafé men jag har hört att det finns flera...jag kanske lyckas tränga mig in i någon annan grupp men för tillfället tyckte jag det var helt ok. Mitt projekt är nästan klar. Jag är riktigt nyfiken på att prova på den och se om den passar...vi får se om jag lyckas göra klart den i veckan!

Juno

Bra film! Rolig, annorlunda även om berättelsen inte är ny! Bra skådespeleri. Jag tyckte att filmen hade riktigt bra manus angående dialogerna. Filmen lyckas fånga in tonåren precis som man kommer ihåg det! vissa detaljer kändes lite gammalmodiga, gamla tråd telefon i format av en hamburgare ( det var länge sedan man såg sådana! 9 men ändå jhar filmen en viss tidlöshet. Jag tyckte om filmen, betyg: 4

No country for old men

For alla Bröderna Coens fantasterna är detta en film som måste ses. Skruvad, rolig och otäck samtidigt vilket är karakteristisk för deras filmer. Jag tyckte mycket om filmen, konstigt slut men originell precis som jag gillar. Se inte filmen om du inte gillar Bröderna Coen och om du inte gillar våldsamma filmer. Min favorit förblir Fargo där för en gångs skull är hjälten en gravid kvinna! Detta säger en hel del enligt min uppfattning, det är inte många filmer där hjälten är en kvinna och en gravid kvinna? Ovanligt men med fantastisk inblick. No country for old men är lite filosofisk och man får fundera lite om människans natur. Jag älskar deras filmer och denna är en av deras bästa enligt min uppfattning. Betyg 4+

snygga strumpor

Här kommer en bild över de snygga strumporna som mamma stickade åt mig
image17

Hon stickade inget mönster, den blir till helt av sig själv eftersom garnet är multifärgad! Super läckra och sköna är dem. Garnet heter Fabel, det är en alpaca garn.

den som letar hittar...

image15

Plastfria ekologiska grönsaker och frukt! YES! Det var så lustigt att jag äntligen hittade de jag längtat desperat efter och precis vid samma området jag hade letat efter förra veckan. Nära Östermalmstorg finns det väldigt många ekologiska affärer, det är en ren mecca. Jag hittade dessa grönsaker som jag köpte plus, morötter, bananer mm. på Lemuria hälsokost affären på Nybrogatan 26. När jag såg grönsakerna så frågade jag överförtjust om de var ekologiska och när jag fick ett positivt svar ville jag nästan dansa! Men det var verkligen min dag, när jag skulle besöka en annan affär för att köpa plastfri ekologisk kropplotion ( affären hade tyvärr stängt tidigt idag! så jag kunde inte gå in ) hittade jag en annan affär som inte ens visste den existerade. Ja hittade
Blueberry, ekologiska skönhetsprodukter, mat, teer och även take away, vilken lyx! Där , på Sibillegatan 9, hittade jag denna lilla dagkräm, glas och metall...
image16

Märket Raw Gaia säger mig inte så mycket men det var precis det jag letat efter. Det fanns även läppsyl, ansiktsrengöring, body lotion mm helt plastfri! Jag köpte dock endast denna produkt eftersom jag tycker mycket om olivolja produkter. Jag skall till den andra affären i morgon efter jobbet men om den skulle vara stängt igen kan jag köpa den på Blueberry. Jag gick in även i två andra affärer. Jag gick längst Nybrogatan och besökte en annan hälsokost affär, Gröna Hörnet på nummer 48 men de hade inte det jag letade efter. Därifrån gick jag på Sencha innan jag skulle ta t-banan, just för att se om de hade något för mig. Just nu hade de inget som var plastfri men de skulle få in något om ett par veckor. Jag köper något i morgon och när det tar slut skall jag besöka Sencha igen. Jag tycker om att testa olika produkter så det är bara kul om man kan hitta flera!

Leta leta leta plastfri

Jag har förstått att det gäller att leta sig fram hit och dit men för att kunna göra det så behöver man tid! jag letar fortfarande efter ekologiska plastfria grönsaker och frukt, jag letade lite förra veckan även i huvudstaden efter jobbet men blev bara besviken. Jag är dock positiv om att jag snart kommer att hitta den perfekta lösningen. Jag firade min födelsedag i helgen och bad alla kompisar som verkligen ville ta med sig något att tänka ekologiskt! Det var riktigt roligt, nästan alla hade med sig ekologiskt eller rättvisemärkt te, så det behöver jag inte gå och leta efter längre. det var utmärkt! Av en medarbetare fick jag en jättesöt halsband, vintage och eftersom hon visste att jag avstår från plast så var den i glas! Alla var riktigt omtänksamma och jag hoppas att jag inte var för jobbig! Kul att se att även andra tänker i andra banor, även om för bara en liten stund. De kanske börjar fundera lite mer på saken och ändra lite sina beteende. Själv tyckte jag att det var jättetrevligt! I morgon skall jag vidare till min letande, jag har slut på kroppslotion och dagkräm....hmmm, det blir en tuff uppgift!


Försoning

I helgen såg jag denna film och den var bra men man blir riktigt ledsen i slutet, det var ingen riktigt happy ending precis. Jag tyckte dock att berättelsen tappade lite i mitten, början var riktigt bra men efter kanske 30 minuter börjar en annan del av berättelsen som är lite långtråkigt. Det var dock en annorlunda slut som avgjorde det hela för min del och därför tyckte jag att det var en sevärt film. Om jag skulle betygsätta den skulle nog ge 3+, nästan 4.

Plastfri ekologisk mascara?

Min mascara är nästan slut  så jag gick på jakt efter en ny. Under 2007 försökte jag avveckla mina vanliga produkter och köpa in ekologiska sådana om det fanns. Jag måste säga att det kändes riktigt bra för det är just de saker man använder på vardagen som man använder mest och om man köper ekologiska sådana gör man en riktigt insats med tanken att det går åt så pass mycket. Det betyder att när min dagkräm, deodorant, shampoo, tvål, mascara, rengöringsmjölk osv tog slut ersattes de med ekologiska varianter. Det har fungerat bra även om ibland för man testa flera olika varianten för att hitta den rätta. Förra året så köpte jag mascara från SANTE, den är inte lika bra som min favorit från Max Faktor men det fungerar och är skönare mot miljön. Jag hade tänkt mig köpa en annan nu för att prova på men i affären jag gick så fanns det bara den. eftersom utsidan av mascaran är i metall så köpte jag den. Jag hade inte riktigt tid att leta mig fram och eftersom den fungerar rätt bra så fick det bli den för denna gång. En annan variant testar vi nästa gång. Jag köper sådana produkter ganska ofta eftersom jag har en dubbeluppsättning hos pojkvännen så slipper jag ta med mig allt! En helt plastfri mascara blir svårt att hitta, jag tyckte att denna var rätt okej. Jag tar gärna emot förslag och tips inför nästa gången.

Tygnäsdukar!

image14

Min näsa rinner året om! På vinter när det är kallt men även på sommaren så fort jag går in i skogen eller i en nedkyld affär det innebär att jag är en riktigt stor konsument av näsdukar. Nu som jag inte får köpa plast har jag lite problem eftersom min näsa tänker inte sluta rinna bara för att jag bestämt mig att inte köpa plast! När jag var liten och bodde i Italien brukade jag använda näsdukar i tyg så eftersom jag snart fyller år så frågade jag pappa om han kunde skicka mig några, det gick bra med mina gamla om han hade kvar några. Han var så snäll att han gick och köpte dessa färgglada näsdukar åt mig, det är suveränt! Ja, tre stycken är inplastade men med tanken på hur mycket plast och papper jag kommer att spara i framtiden så tycker jag att det är helt okej. Jag måste erkänna att jag är förvånad att man fortfarande kan köpa sådant men riktigt glad över det. Här i Sverige vet jag inte alls var man kan köpa sådant, vet inte ens om det finns...