annorlunda ekologisk smulpaj!

Min mage brukar inte tåla den vanliga smuldegen så jag testade ett annat recept. Det blev en Blåbärpaj med havresmul och super gott blev det! Och magen gillade den!!!
De flesta ingredienser finns ekologiskt ( jag använde blåbär som mamma plockade i höstas och som jag hade kvar i frysen! )
Smuldeg: 1 1/2 de vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk bakpulver
100 gr smör eller margarin
Fyllning: 1/2 liter blåbär ( annat går också bra, vinbär, krusbär mm. )
Blanda vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt matfettet och arbeta ihop till en lite smulig deg. Smörj en pajform ( 24 cm ) och tryck ut hälften av degen i bottnen. Lägg bären ovanpå och täck med resten av degen. Grädda pajen mitt på ugnen i 200° ca 25 min.
Servera med glass eller vaniljsås!
MUMS!
Kommentarer
Postat av: annika
mums vad gott! :P
Postat av: Frida
Mums det lät gott!
Trackback