miljöpåsar

I veckan uppmanade jag alla att slänga plastpåsen men en viktigt fråga kom upp, hur hanterar vi våra sopor, en soppåse måste vi ha. I veckan har jag letat runt efter miljövänliga plastpåsar som vi kunde använda till soporna och igår, efter jobbet var jag på besök på Switch Pac i Stockholm. det tog sig tid och jag fick en föreläsning ( 20 minuter ) där de förklarade för mig skyllnaden mellan plast och plast. De påsarna som tillverkas av majs eller potatis stärkelse är egentligen inte så miljövänliga som man skulle kunna tro. Det går åt mycket energi och plats ( för att odla dessa produkter för att få fram råvaran till påsarna ) och eftersom påsarna inte går att använda om och om igen är de inte så bra i längden. D2W är en miljöplast som bryts ner klimatsäkert vilket låter väldigt bra. En annan bra poäng är att denna plast är starkare och kan användas om och om igen och samtidigt är den nedbrytbar. Även om de nu försöker sälja produkten till butiker osv. så tycker jag att det bästa är att försöka undvika plast i den mån där det är möjligt men så klart, i vissa fall måste man ha plast! Den finns ju i allt! Men visst skulle det vara smart om de lyckas övertyga de stora kedjorna att använda sitt material till förpackningarna t.e.x. Det finns många smarta produkter de har, inte bara påsar för avfall och andra påsar till butiker men även plastfilm, fryspåsar och bajspåsar till hundarna! Det fanns ingen affär i Stockholm som har produkten än men det går bra att köpa det på nätet, vilket är en bra start! De var inte bara snälla att förklara skyllnaden för mig men jag fick också lite prover!
image112

Jag känner mig nöjd och glad att det börjar producera smarta varor!

Kommentarer
Postat av: allicen

Oh my! vilken tur det är att ni finns som orkar sätta er in i allt det där och sen levererar lösning på silverfat till oss latisar :S

Postat av: chaos

Man måste sprida sina kunskaper för att få ett håbbart samhälle. Eftersom jag ändå undersöker saken för mig privat har jag inget emot att dela med mig till andra så att även andra vet vad som är bäst. ibland kan man dock ha fel! I denna fall tror jag verkligen att det är denna plast som är bäst men det är viktigt att använda sin tygpåse och denna plast endast när det behövs! Som till soporna!

2008-04-27 @ 10:34:18
URL: http://fabulouschaos.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback