vaniljglass och jordgubbar på italienska!



Ett bra Midsommar tips för att svenska jordgubbarna på ett något annorlunda sätt! För första gången gjorde jag ekologiskt vaniljglass, kanske något för sött men man blir bättre med tiden. Gott är det i alla fall kombinerat med svenska jordgubbar på italienskt vis.

Recept

Glass
2 äggulor
2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl socker

Alla ingredienserna finns att hitta ekologiskt!
Vispa äggulorna med vanilj och socker. Vispa grädden och blanda sedan ihop det med äggulorna. Häll i en form och frys.  Efter 30 minuter ca ta ut glassen och vänd smeten, upprepa det ett par gånger varje halvtimme tills smeten är hård då blir glassen lite luftigare och har ett bättre konsistens. Det blir tillräckligt glass för två personer så gör len dubbelsats om ni är flera!

Jordgubbar à la italienska ( pappas sätt! )
Köp svenska jordgubbar, det är klimatsmartare!
Socker
Citron

Ställ jordgubbarna i ett skål med ljummen vatten så de får bada och tvättas lite! En i taget tar du bort den gröna kvisten och dela jordgubbarna i mindre bitar- lägg delarna i en finare större skål. När du har delat alla jordgubbar strö över två eller tre matsked socker. Blanda det med jordgubbarna, du kommer att se att de drar åt sig sockret. Det finns dock lite socker kvar som inte har smält in i jordgubbarna, ta lite saft av citron ( inte hela citron, ta bara den saft du behöver för att sockret skall smälta ordentligt och du får en fin röd sås ). Blanda. Då r jordgubbarna klara att serveras, som de är, med grädde eller vaniljglass! Väldigt gott är om du blandar skivad banan med jordgubbarna, det passar väldigt bra med såsen!

In italiano
Questo fine settimna qui in Svezia c'é una festa importante, Midsommar ( mezza estate! ). Infatti venerdì non si lavora! Jippy! Uno delle cose più importanti per questa festa sono le fragole, niente festa senza fragole! Hanno cominciato a venderle da un paio di settimane, di solito compaiono nella vicinanze della festa e quest'anno non è da meno! Di solito le fragole si mangiano così con un po' di panna, neanche le tagliano. Ho dato qui la ricetta della fragole all'italiana, o come le fa mio padre cioè tagliandole, con un po' di zucchero e di limone! Le mie preferite! Vanno benissimo con il gelato bio alla vaniglia che ho fatto ieri ( io il gelato lo faccio bio e senza macchina per fare il gelato, non ce n'è bisogno! ).

Ricetta per il mio gelato alla vaniglia
Tutto l'occorente si trova bio qui in Svezia quindi se uno vuole evitare veleni e pesticidi è meglio comprare questi prodotti.

Ingredienti:
2 gialli di uova
2 dl panna da montare
1/2 dl zucchero
1/2 cucchiaino polvere di vaniglia

Montare i gialli con lo zucchero e la polvere di vaniglia. Montare la panna. Mischiare il tutto insieme con attenzione e mettere in un recipiente da poi mettere nel congelatore. Di tanto in tanto ( ca ogni 30 minuti ) togliere il gelato dal congelatore e mischiarlo in modo da aggiungere aria ed ottenere un gelato più soffice. Basta farlo un 3 volte. è abbastanza gelato per due persone quindi se siete in più fatene il doppio.

Molto buone con le fragole!


Kommentarer
Postat av: frida

Åh, jag åt jordgubbar och yoghurt till middag ikväll. Inte den bästa middagsmaten kanske, men väldigt gott! :) Jag får kvällsfika rejält istället.

Postat av: Linda

Mmmmm jordgubbar är ljuvligt och med lite lime eller citron får de en extra "svung" som gör det oemotståndligt! Måste nog testa göra glass någon dag...

Postat av: chaos

Det är mycket enklare att göra glass än att baka bröd! Det visste inte jag!

2008-06-17 @ 21:03:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback