Paesi tuoi

Jag har precis läst klart "Paesi tuoi" av Cesare Pavese. Vilken mörk bok! Jag blev rasande på hur människorna betedde sig Jag tänker inte berätta så mycket om själva handlingen men det var en annan tid och en annan plats. Ändå kan man känna igen sig i den rurala Italien.

Böcker som lever

Jag försöker läsa ganska mycket på de fyra språk jag kan. När jag flyttade förra året upptäckte jag att jag hade väldigt mycket saker, bland annat mycket böcker. Under de senaste 6 månader har jag försökt hitta en miljövänlig lösning oh ändra mitt beteende. Det finns ingen anlednig att ha en massa böcker liggande hemma, det är väldigt sällan jag läser om en bok men visst finns det böcker man har svårt att bli av med, man vill gärna behålla dem. Jag bestämde mig för att läsa mna böcker och sedan ge bort dem till kompisar. Det har fungerat utmärkt, kompisarna är glada, min bokhylla är tunnare men renare (den samlar inte på sig en massa damm ) och böckerna lever! Jag har ärvt många böcker, jag har hela tre bokhyllor så det kommer att ta mig ganska långt tid att gå igenom dem alla. När jag vill läsa något annat kan jag låna från biblioteket eller låna från kompisar.

Tillbaka!

Hej!
Jag har äntligen bestämt mig för att komma tillbaka och blogga, vi skall se om jag lyckas! När jag skrev sist hade jag precis flyttat in och p.g.a. den stora stressen fick jag en nervsyninflammation som försvann efter flera månader. eftersom jag inte kunde se så bra slutade jag att blogga och sedan...bla bla bla, en massa ursäkter kanske men nu är jag tillbaka!