Small, medium och large mat
Tänkte på dig när jag va iväg med saker till återvinningen idag... :)
Närmare bestämt tänkte jag på hur du gör med smörgås, eller äter du aldrig det? om man ska undvika plast, hur gör man då med pålägg? och har du nån slags rangordning över förpackningar? är papper/katong bättre än glas, glas bättre än metall, metall bättre en plast osv.. hur skulle din lisa se ut?
Jag funderade länge på det men från det jag förstår är plast sämst efter det kommer metall ( det är dyrt att producera det ). Det verkar som bra förpackningar är papper och plast. Jag äter inte smörgås så ofta men det går att fixa. Det finns Castello färskost och är KRAV märkt och förpackat i glas med lite metall som lock. Marmelad, honung och jordnötssmör finns också KRAV märkta och i glas. Jag funderade lite på leverpastej, i vissa affärer finns det leverpastej i en liten metall förpackning med lock i papper...funderar om i tub ( tuben bör väl vara i metall med en liten plastkork? ). Det finns lite varianter, det är bara att leta sig fram i djungeln!
Papper och glas skall det vara, skrev nog fel där!