rapport 3Hur såg det ut i onsdags? Ja, tunnan var ca fylld till hälften. Denna gång vägde jag soporna innan jag slängde dem så vi har något att jämföra med. Det blev 12 säckar som vägde totalt ca 18,7 kg. Jag säger ca eftersom vågen är inte riktigt pålitligt, den har lite svårt att uppfatta något som väger mindre än 1,5 kg. Volymmässigt tyckte jag det såg ännu bättre än förra gången men jag kan tänka mig att det kommer att gå och och ner. Jag tänkte lite på vad det är vi slänger, än så länge har vi inte kommit på vad som kan minskas så jag är tacksam för tips. Det mesta som slängs är matavfall...inte mat men skal potatisskal, apelsinskal, päron kärna, kaffesump...sådant matavfall. På sommaren har vi kompost men man kanske borde tänka på något som man även kan använda under vinterhalvåret. Skulle det inte vara bra om kommunen fixade biogas? Det önskar jag just nu men så är inte fallet än. Jag går fundera lite till i frågan.

ITALIANO

12 sacchi ad un totale di 18,7 kg. Il bidone era mezzo pieno, quindi ancora meno immondizia della volta scorsa man questa volta ho contato i sacchetti e pesato l'immondizia prima di pesarla in modo da avere qualcosa in più da paragonare. Ho pensato un po' a quello che gettiamo, pannolini in abbodanza e bucce, bucce di patate, cocci d'uova, polvere di caffé usato etc. D'estate riusciamo ad occuparci anche di questo tipo d'immondizia ma forse è il caso di fare un pensierino anche per il periodo invernale. Ancora non abbiamo deciso nulla ma ci stiamo pensando.

Kommentarer
Postat av: Samtal från min trädgård

Vi har nästan inga sopor alls i tunnan, mellan en tredjedel och halvfull var 14.dag, men däremot är det mycket kartong, plast och glas som sorteras för sig. det blir mycket att åka med.

Vi har haft kompost, men det är svårt att hålla liv i den på vintern, men det finns dyra att köpa.

Postat av: Ellinor

Måste säga att jag till 100% diggar din blogg. Konstigt nog verkar jag inte kunna prenumerera på din blogg via BlogLovin' och jag undrar vad jag gör för fel. Är det någon annan som också har problem med det här?

2011-05-07 @ 01:47:17
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback