släng plastpåsen

Tips för den som önskar göra något för miljön är att bannlysa plastpåsen, investera i ett par typåsar, det finns väldigt snygga varianter, titta på denna blogg. Det gäller att använda dessa inte bara när man går och handla mat med även när man köper kläder, skor, böcker mm. ( i princip allt jag inte får köpa! hehe! ). Det finns många andra saker man kan göra för miljön men det är här man kan börja med att göra något väldigt enkelt och praktiskt!

Jag rensade i garderoben i helgen, speciellt bland skorna. Jag skall försöka bli av med hela 14 par skor! Och ändå har jag fortfarande för många! De snygga tänkte jag försöka ge bort till kompisarna som har samma sko storlek och resten får väl gå till Röda Korset! Det kommer att kännas riktigt bra, jag behöver lite plats i garderoben och så klart, jag får inte köpa flera skor!

Kommentarer
Postat av: Filifjonkan

Godförmiddag Chaos Ja det är ju en bra ide som jag har försökt med MEN. Genast uppstår ett problem där då. Vad skall jag kasta mina sopor i då? De har ju varit bra med dessa kassar till det men visst ett hemskt slöseri.Mycket sorterar man ju ner i lådorna men köks avfallet,,,urk man får ju köpa en rulle soppåsar då ändå? Inget bra heller, Ett tag grävde jag ner hushållsavfallet i mina trädgårdsland där man frösår du vet men sen kom ju de äckliga mördarsniglarna i stora horder usch då vart det slut med det också.Då plockar man dem och det blir ju en halv spann om dagen som man skall göra sig av med usch,,,de är nog det äckligaste djuret jag vet.

Postat av: chaos

Ja, jag vet. Endast för sopor använder jag plastpåsar och försöker nu ta reda om jag kan hitta några som är miljövänligare. ICA och Coop Forum har börjat med nya miljövänligare plastpåsar så jag tänkte se om jag kan köpa några sådana. Det är dock billigare och man har lättare ordning på dem om man köper dem i rulle! Kattsand slängde jag tidigare i enstaka plastpåsar för sig men har slutat med det. Jag slänger det i 2 arks papperstidning och sedan i soporna. Hinken har lock så det luktar inte. Det blir väldigt mycket mindre plast, jag lovar! Skall se om jag kan hitta plastpåsar av majs till soporna, jag behöver köpa några till mig eftersom påsarna är nu slut! Det blir en utmaning!

2008-04-22 @ 11:31:44
URL: http://fabulouschaos.blogg.se
Postat av: Jelena

Åh, vilken ära att bli länkad i ett så fint sammanhang! Jag tackar och bockar och bugar för detta!

2008-04-23 @ 18:53:22
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: chaos

Din blogg är så fin så det är en ära att få länka till den!

2008-04-23 @ 20:42:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback