Earth day

image110

Om ni har googlat något idag har ni sett denna bild, den miljömedvetna sökmotorn ändrar ofta sin bild för att fira saker. Själv har jag uppmärksammat mycket via deras bilder...det är bara att klicka på dem så får man se flera bilder och förklaring för vad det är man firar. Idag är det Earth Day och det hade jag missat om det inte var tack Google som jag fick veta det!

Filifjonkan tog upp frågan efter soppåsen. Hur slänger man sina sopor om man inte längre skall använda plastpåsen? Bra frågan och det är nog dags för mig att ta reda på det, också eftersom jag använder nu min sista plastpåse! Jag har kikat lite runt på nätet efter biopåse / miljöpåse och det verkar finnas lite på gång. På 4 Office netshop har jag hittat lite men jag vet inte om man får köpa det privat. 50 påsar /10 l för 46 kr är ganska okej men frakt kostar 70 kr! 116 kr skulle jag ha råd med för påsarna, de borde räcka i ett år! Det finns dock något nytt på gång, påsar och plastfilm i d2w vilket skall vara miljövänliga. Jag hittar inte dem att köpas på nätet men såg att man kan besöka företaget på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Jag har mailet dem för att se om man kan köpa nedbrytbara plastpåsar hos dem och om jag får ett positivt svar skall jag besöka dem i dagarna! Min plastpåse förbrukning har gått ner ordentligt sedan januari, jag slänger bara en plastpåse för soporna som inte innehåller flera plastpåsar med kattsand; det slänger jag i två ark tidningspapper. Jag får ibland tidningar även om jag inte prenumererar och har avanmält mig till direkt reklam man får via post!

Kommentarer
Postat av: Ilsefin

Ett tips om soppåsar: Jag brukar köpa Änglamarks sop-påsar av majsstärkelse på min lokala Konsum-butik. De funkar utmärkt tycker jag.

Jag är inte så påläst om hur bra eller dåliga de är, men det känns i alla fall bättre än plast tycker jag.

Postat av: chaos

Tack så mycket för tipset Ilsefin! Ha en bra dag!

2008-04-23 @ 10:25:57
URL: http://fabulouschaos.blogg.se
Postat av: Filifjonkan

Ja Filifjonkan har med köpt änglamarks soppåsar idag
håller på att lägga i den
så vi får se en tycker den känns lite tunn så att säga,,,

2008-04-23 @ 18:16:11
URL: http://filifjonkan-se.bloggagratis.se/
Postat av: chaos

Då får jag ta en sväng till Coop Forum i helgen! Det blir bra att cyckla dit...hoppas jag inte hamnar i busken igen! Jag är dåligt med att cykla med fotbroms...hehe!

2008-04-24 @ 10:19:33
URL: http://fabulouschaos.blogg.se
Postat av: Xi

Nu går det att få tag i Oxo-bionedbrytbara plastpåsar. Plastmaterialet som bryts ner och försvinner efter ca 3 år. Om 5-10 år kommer effekten att märkas i mätbara områden. Alla sk vardagspåsar går att få i Oxo-plast. Besök sidan för Vardagsplaster !

/Miljöpåsen (d2w)

2008-09-07 @ 20:39:38
URL: http://www.vardagsplaster.se
Postat av: Xi

bli delaktig http://www.thepetitionsite.com/1/make-plastic-degradable VARDAGSPLAST

2008-11-15 @ 18:17:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback